Retete Culinare » Mancaruri cu carne
Rata umpluta cu mere
Timp de preparare
1 h40 min (complexitate medie)
Ingrediente
o rata tanara, 1 kg mere, o lingura unt, sare


Mod de preparare
O rata tanara si grasa se pregateste pentru a fi pusa la cuptor. Se curata cateva mere mici, varatece, sau, iarna, ionatane, se pun in interiorul ratei, impreuna cu ficatul ei si se coase cu 2-3 impunsaturi. Se asaza rata cu spatele pe tava, se mai pun cateva mere intregi si curatate. Se unge tava, se pun 2-3 linguri de apa si se da la cuptor; cand este gata, se scot atele si merele din interior, se taie rata, se asaza pe farfurie, iar in jur, merele coapte. Sosul din tava se pune in sosiera si se serveste la friptura.


Retete Culinare Relevante
» Desert din mere cu chifle - 1 h (complexitate medie)
» Rulada cu mere - 30 min (complexitate redusa)
» Tarta cu mere rumenite - 30 min (complexitate redusa)
» Friptura de rata cu mere coapte - 2 h (complexitate medie)
» Salata de varza rosie cu mere - 15 min (complexitate redusa)
» Prajitura din mere si brinza de vaca - 1 h25 min (complexitate redusa)
» Prajitura moale cu mere - 25 min (complexitate redusa)
» Mere coapte cu miere si piersici - 1 h10 min (complexitate redusa)
» Tarta provensala cu mere - 25 min (complexitate redusa)
» Prajitura Transilvania cu mere - 1 h (complexitate redusa)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Se desface conopida buchetele, se fierbe, se lasa sa se scurga si se baga sub un jet de apa rece. Rosiile se maruntesc in mixer impreuna cu bulionul si se trec apoi printr-o sita pentru indepartarea semintelor. Se-ncinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa tocata, pana ce se-nmoaie. Se adauga rosiile pasate, maslinele, caperele si zaharul si se pun la foc mic sa se-nfierbante. Conopida fiarta...
    Timp de preparare: 25 min (complexitate redusa)

Ultimele cautari