Retete Culinare » Mancaruri cu carne
Rata umpluta cu mere
Timp de preparare
1 h40 min (complexitate medie)
Ingrediente
o rata tanara, 1 kg mere, o lingura unt, sare


Mod de preparare
O rata tanara si grasa se pregateste pentru a fi pusa la cuptor. Se curata cateva mere mici, varatece, sau, iarna, ionatane, se pun in interiorul ratei, impreuna cu ficatul ei si se coase cu 2-3 impunsaturi. Se asaza rata cu spatele pe tava, se mai pun cateva mere intregi si curatate. Se unge tava, se pun 2-3 linguri de apa si se da la cuptor; cand este gata, se scot atele si merele din interior, se taie rata, se asaza pe farfurie, iar in jur, merele coapte. Sosul din tava se pune in sosiera si se serveste la friptura.


Retete Culinare Relevante
» Mere prajite in aluat - 3 h (complexitate redusa)
» Prajitura Transilvania cu mere - 1 h (complexitate redusa)
» Tort cu mere si dulceata - 55 min (complexitate redusa)
» Inghetata de mere - 30 min (complexitate redusa)
» Iaurt cu miere si mere - 15 min (complexitate redusa)
» Sufleu de mere cu brinza de vaca - 1 h15 min (complexitate redusa)
» Mere coapte cu miere si lamiie - 1 h (complexitate redusa)
» PLACINTA CU MERE - 1 h (complexitate medie)
» Salata de morcovi cu mere - 15 min (complexitate redusa)
» Tarta de mere - 40 min (complexitate redusa)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Se trece prin sita brinza de vaca, se amesteca cu cele doua galbenusuri rascoapte, trecute de asemenea prin sita si cu cele 3 galbenusuri crude. Se adauga 50 g unt, 1 praf de sare si zahar dupa gust. Se freaca bine totul, ca sa se obtina o crema, se adauga apoi albusurile spuma de la 3 oua. Se unge o tava de copt si se asterne in strat uniform compozitia pregatita. Deasupra, se presara zmeura. Se ...
    Timp de preparare: 1 h (complexitate redusa)