Retete Culinare » Mancaruri cu carne
Rata umpluta cu mere
Timp de preparare
1 h40 min (complexitate medie)
Ingrediente
o rata tanara, 1 kg mere, o lingura unt, sare


Mod de preparare
O rata tanara si grasa se pregateste pentru a fi pusa la cuptor. Se curata cateva mere mici, varatece, sau, iarna, ionatane, se pun in interiorul ratei, impreuna cu ficatul ei si se coase cu 2-3 impunsaturi. Se asaza rata cu spatele pe tava, se mai pun cateva mere intregi si curatate. Se unge tava, se pun 2-3 linguri de apa si se da la cuptor; cand este gata, se scot atele si merele din interior, se taie rata, se asaza pe farfurie, iar in jur, merele coapte. Sosul din tava se pune in sosiera si se serveste la friptura.


Retete Culinare Relevante
» Budinca din orez cu mere - (complexitate ridicata)
» Mere umplute cu arpacas si fructe uscate - 25 min (complexitate redusa)
» Gasca umpluta cu castraveti murati - 3-4 ore (complexitate medie)
» Tort cu mere si dulceata - 55 min (complexitate redusa)
» Papanasi cu mere - 1 h25 min (complexitate medie)
» Mere coapte brune - 30 min (complexitate redusa)
» Tarta cu mere si pere - 20 min (complexitate redusa)
» Mere coapte - 50 min (complexitate redusa)
» Mere in albus - 45 min (complexitate redusa)
» Rata cu castraveti - 1 h30 min (complexitate redusa)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Se spala puii, se zvanta si se taie in 4 sau 8. Se amesteca condimentele cu uleiul si mierea si se ung bine bucatile de pui. Se pun in tava, se baga la cuptorul incins (250ˇC) si se prajesc circa 40 de minute.

    Se prepara sosul, amestecandu-se pasta de ardei, uleiul, otetul si ardeiul iute taiat marunt. Se gusta de sare si de piper, si se serveste cu puiul prajit. Se poate cons...
    Timp de preparare: (complexitate redusa)

Ultimele cautari