Retete Culinare » Mancaruri cu carne
Rata umpluta cu mere
Timp de preparare
1 h40 min (complexitate medie)
Ingrediente
o rata tanara, 1 kg mere, o lingura unt, sare


Mod de preparare
O rata tanara si grasa se pregateste pentru a fi pusa la cuptor. Se curata cateva mere mici, varatece, sau, iarna, ionatane, se pun in interiorul ratei, impreuna cu ficatul ei si se coase cu 2-3 impunsaturi. Se asaza rata cu spatele pe tava, se mai pun cateva mere intregi si curatate. Se unge tava, se pun 2-3 linguri de apa si se da la cuptor; cand este gata, se scot atele si merele din interior, se taie rata, se asaza pe farfurie, iar in jur, merele coapte. Sosul din tava se pune in sosiera si se serveste la friptura.


Retete Culinare Relevante
» Crema de mere la pahar - 40 min (complexitate redusa)
» Prajitura foarte simpla cu mere - 40 min (complexitate redusa)
» Corabioare cu jambon si mere - 40 min (complexitate redusa)
» Tort cu mere crude - 30 min (complexitate redusa)
» Opfelschnitzli (snitele de mere) - 30 min (complexitate medie)
» Strudel cu mere aromat - 2 h30 min (complexitate redusa)
» Prajitura frageda cu mere - 45 min (complexitate redusa)
» Sarlota cu mere - 25 min (complexitate redusa)
» tort de mere, pere, caise - aprox. 90 (complexitate medie)
» Peltea de mere cu mure - 1ora si 20 (complexitate redusa)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Cartofii se fierb iar prazul se caleste in putin ulei. Se face un pireu din cartofii fierti ce se amesteca cu prazul, maslinele, patrunjelul, sare, piper si se modeleaza turte care se tin la frigider 35 min. Se bate un ou si turtele se dau mai intii prin ou apoi prin pesmet si se coc in ulei. Se prajeste baconul pina devine crocant.
    Se servesc chiftelele cu baconul prajit si cu ochiuri de ou....
    Timp de preparare: 50 min (complexitate redusa)

Ultimele cautari