Retete Culinare » Mancaruri cu carne
Rata umpluta cu mere
Timp de preparare
1 h40 min (complexitate medie)
Ingrediente
o rata tanara, 1 kg mere, o lingura unt, sare


Mod de preparare
O rata tanara si grasa se pregateste pentru a fi pusa la cuptor. Se curata cateva mere mici, varatece, sau, iarna, ionatane, se pun in interiorul ratei, impreuna cu ficatul ei si se coase cu 2-3 impunsaturi. Se asaza rata cu spatele pe tava, se mai pun cateva mere intregi si curatate. Se unge tava, se pun 2-3 linguri de apa si se da la cuptor; cand este gata, se scot atele si merele din interior, se taie rata, se asaza pe farfurie, iar in jur, merele coapte. Sosul din tava se pune in sosiera si se serveste la friptura.


Retete Culinare Relevante
» Placinta cu mere, de post - 45 min (complexitate redusa)
» Tort cu mere - 1 ora (complexitate medie)
» Prajitura din mere si brinza de vaca - 1 h25 min (complexitate redusa)
» Franzeluta umpluta - 30 min (complexitate redusa)
» Prajitura crocanta cu mere - 1 h (complexitate redusa)
» Tarta de mere - 40 min (complexitate redusa)
» Rata cu miere - 1 h30 min (complexitate medie)
» Tort de mere coapte - 2 h (complexitate redusa)
» Rata cu castraveti - 1 h30 min (complexitate redusa)
» Deliciu cu mere, miere si nuci - 25 min (complexitate redusa)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Se pun boabele de fasole la inmuiat de cu seara pana a doua zi.
    Ceapa se taie marunt, taiem carnea si ciolanul cubulete.
    Taiem si legumele. Se pune ceapa la calit pe ulei sau untura, adaugam carnea si ciolanul si mai apoi morcovii si patrunjelul cu radacina taiata. Le calim un pic pe foc si adaugam crema de gulyas, boia si piper. Punem apa peste, adugam boabele de fasole, verdeturi...
    Timp de preparare: 1h (complexitate redusa)