Retete Culinare » Mancaruri cu carne
Rata umpluta cu mere
Timp de preparare
1 h40 min (complexitate medie)
Ingrediente
o rata tanara, 1 kg mere, o lingura unt, sare


Mod de preparare
O rata tanara si grasa se pregateste pentru a fi pusa la cuptor. Se curata cateva mere mici, varatece, sau, iarna, ionatane, se pun in interiorul ratei, impreuna cu ficatul ei si se coase cu 2-3 impunsaturi. Se asaza rata cu spatele pe tava, se mai pun cateva mere intregi si curatate. Se unge tava, se pun 2-3 linguri de apa si se da la cuptor; cand este gata, se scot atele si merele din interior, se taie rata, se asaza pe farfurie, iar in jur, merele coapte. Sosul din tava se pune in sosiera si se serveste la friptura.


Retete Culinare Relevante
» Rulada umpluta cu carnati afumati - 30 min (complexitate redusa)
» Supa de mere cu praz si susan - 25 min (complexitate redusa)
» Prajitura cu mere aromata - 30 min (complexitate redusa)
» Prajitura cu mere si smintina - 1 h (complexitate medie)
» Prajitura frageda cu mere - 45 min (complexitate redusa)
» Sufleu de mere cu cartofi - 1 h10 min (complexitate redusa)
» Rata cu castraveti acri - 2 h (complexitate medie)
» Budinca de mere cu vanilie - 45 min (complexitate redusa)
» Tort cu mere dulci - 1 h20 min (complexitate medie)
» Garnitura de portocale, mere si vin alb - 20 min (complexitate redusa)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Se curata cartofii si se taie in doua sau trei, depinde de marimea cartofului. Se da la fiert in apa cu sare. Cand au fiert cat sa intre furculita in ei, se cot din apa si se pun in tava de la cuptor unsa cu ulei, se presara piper peste cartofi si sare daca mai este nevoie si se da la cuptor pana ce cartofii prind o crusta pe deasupra. Se scot din tava pe un platou si se presara cascavalul ras pe ...
    Timp de preparare: 60 min (complexitate redusa)