Retete Culinare » Mancaruri cu carne
Rata umpluta cu mere
Timp de preparare
1 h40 min (complexitate medie)
Ingrediente
o rata tanara, 1 kg mere, o lingura unt, sare


Mod de preparare
O rata tanara si grasa se pregateste pentru a fi pusa la cuptor. Se curata cateva mere mici, varatece, sau, iarna, ionatane, se pun in interiorul ratei, impreuna cu ficatul ei si se coase cu 2-3 impunsaturi. Se asaza rata cu spatele pe tava, se mai pun cateva mere intregi si curatate. Se unge tava, se pun 2-3 linguri de apa si se da la cuptor; cand este gata, se scot atele si merele din interior, se taie rata, se asaza pe farfurie, iar in jur, merele coapte. Sosul din tava se pune in sosiera si se serveste la friptura.


Retete Culinare Relevante
» Prajitura cu mere si smintina - 1 h (complexitate medie)
» Prajitura frageda cu mere - 45 min (complexitate redusa)
» ,,Pulpa de miel la cuptor umpluta cu legume mexicane'' - 2 ,30minut (complexitate redusa)
» Prajitura cu mere insiropata - 1 h15 min (complexitate redusa)
» Gaina umpluta - 2 h30 min (complexitate redusa)
» Franzelute cu tarate si mere - 45 min (complexitate redusa)
» Corabioare cu jambon si mere - 40 min (complexitate redusa)
» Mere cu varza rosie si slanina - 40min. (complexitate redusa)
» Prajitura cu mere si sos cu sofran - 25 (complexitate redusa)
» Varza umpluta - 50 min (complexitate medie)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Se fierb ouale pina cind devin tari, se curata si se taie putin partea de la baza pentru a le putea aseza pe platou. La celalalt capat, se taie albusul pina la galbenus. Se scot galbenusurile, se paseaza, se combina cu 50 gr. de unt, 50 gr. de sunca data prin masina si verdeata. Se omogenizeaza compozitia, se potriveste de sare si piper, apoi se umplu albusurile. Se taie capacelele de rosii, se go...
    Timp de preparare: 1 h (complexitate medie)

Ultimele cautari