Retete Culinare » Mancaruri cu carne
Rata umpluta cu mere
Timp de preparare
1 h40 min (complexitate medie)
Ingrediente
o rata tanara, 1 kg mere, o lingura unt, sare


Mod de preparare
O rata tanara si grasa se pregateste pentru a fi pusa la cuptor. Se curata cateva mere mici, varatece, sau, iarna, ionatane, se pun in interiorul ratei, impreuna cu ficatul ei si se coase cu 2-3 impunsaturi. Se asaza rata cu spatele pe tava, se mai pun cateva mere intregi si curatate. Se unge tava, se pun 2-3 linguri de apa si se da la cuptor; cand este gata, se scot atele si merele din interior, se taie rata, se asaza pe farfurie, iar in jur, merele coapte. Sosul din tava se pune in sosiera si se serveste la friptura.


Retete Culinare Relevante
» Tarta cu mere si bezea - 1 h (complexitate medie)
» Pulpa de miel umpluta - 1 h30 min (complexitate medie)
» Scrumbie umpluta cu leurda la gratar - 30 / 45 de (complexitate medie)
» Salata de varza alba cu mere - 20 min (complexitate redusa)
» Budinca de gris cu lapte si mere - 45 min (complexitate redusa)
» Prajitura cu mere sferturi - 1 h (complexitate redusa)
» Placinta cu mere - 50 min (complexitate redusa)
» Prajitura de mere cu glazura - 55 min (complexitate redusa)
» Carne de porc cu mere - 30 min (complexitate redusa)
» Tarta cu mere in aluat de foi - 1 h (complexitate redusa)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Cartofii fierti se curata de coaja, se taie felii si se pun intr-un vas rezistent la caldura, impreuna cu untul taiat bucati si sarea necesara. Peste cartofi se toarna ouale batute bine cu furculita si amestecate cu smintina. Se da compozitia la cuptor 30 de minute.
    ...
    Timp de preparare: 40 min (complexitate redusa)

Ultimele cautari