Retete Culinare » Mancaruri cu carne
Rata umpluta cu mere
Timp de preparare
1 h40 min (complexitate medie)
Ingrediente
o rata tanara, 1 kg mere, o lingura unt, sare


Mod de preparare
O rata tanara si grasa se pregateste pentru a fi pusa la cuptor. Se curata cateva mere mici, varatece, sau, iarna, ionatane, se pun in interiorul ratei, impreuna cu ficatul ei si se coase cu 2-3 impunsaturi. Se asaza rata cu spatele pe tava, se mai pun cateva mere intregi si curatate. Se unge tava, se pun 2-3 linguri de apa si se da la cuptor; cand este gata, se scot atele si merele din interior, se taie rata, se asaza pe farfurie, iar in jur, merele coapte. Sosul din tava se pune in sosiera si se serveste la friptura.


Retete Culinare Relevante
» Sufleu de mere cu brinza de vaca - 1 h15 min (complexitate redusa)
» Sfecla rosie umpluta - 20 (complexitate redusa)
» Budinca de mere cu vanilie - 45 min (complexitate redusa)
» Prajitura cu mere si martipan - 1 h (complexitate redusa)
» Chutney cu rosii, mere, piper si menta - (complexitate medie)
» Chiftele din mere - 50 min (complexitate redusa)
» Placintele cu mere si flori de soc - 30 min (complexitate redusa)
» Stiuca umpluta - 1 h (complexitate medie)
» Placinta cu mere (daneza) - 30 min (complexitate redusa)
» Mere cu scortisoara si alune - 1 ora (complexitate redusa)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Blat: Bati albusurile cu zaharul, apoi adaugi pe rand galbenusurile, nuca macinata si faina. Ungi o forma cu unt si o tapetezi cu faina, torni compozitia si coci blatul la foc potrivit 30'. In acest timp bati albusurile spuma cu zaharul si vanilia si cand blatul este pe trei sferturi copt, intinzi bezeaua si mai dai totul la cuptor pentru 10-15'.

    Crema: Freci galbenusurile cu zahar...
    Timp de preparare: 60' (complexitate medie)

Ultimele cautari