Retete Culinare » Mancaruri cu carne
Rata umpluta cu mere
Timp de preparare
1 h40 min (complexitate medie)
Ingrediente
o rata tanara, 1 kg mere, o lingura unt, sare


Mod de preparare
O rata tanara si grasa se pregateste pentru a fi pusa la cuptor. Se curata cateva mere mici, varatece, sau, iarna, ionatane, se pun in interiorul ratei, impreuna cu ficatul ei si se coase cu 2-3 impunsaturi. Se asaza rata cu spatele pe tava, se mai pun cateva mere intregi si curatate. Se unge tava, se pun 2-3 linguri de apa si se da la cuptor; cand este gata, se scot atele si merele din interior, se taie rata, se asaza pe farfurie, iar in jur, merele coapte. Sosul din tava se pune in sosiera si se serveste la friptura.


Retete Culinare Relevante
» Friptura de rata cu mere coapte - 2 h (complexitate medie)
» Clatite umplute cu mere - 20 min (complexitate redusa)
» Peste cu crusta de mere - 25 min (complexitate redusa)
» Prajitura cu mere si cafea - 45 min (complexitate redusa)
» Prajitura cu mere rase - 1 h25 min (complexitate redusa)
» Salata de peste afumat si mere - 30 min (complexitate medie)
» Tarta cu mere si bezea - 1 h (complexitate medie)
» Tort cu mere si crema de zahar ars - 1 h5 min (complexitate medie)
» Inghetata de mere - 30 min (complexitate redusa)
» PLACINTA CU MERE - 1 h (complexitate medie)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Se rad pe razatoare toate zarzavaturile si merele, se pune sare si se lasa sa stea ˝ ora. Cartofii calzi se taie in cuburi mici, se pune sare si se amesteca cu putin ulei. Dupa 10-15 minute se pun cartofii peste zarzavat, se adauga maioneza amestecata cu mustar si zeama de lamiie. Se amesteca totul bine Se asaza pe o farfurie garnisita cu salata verde.
    ...
    Timp de preparare: 45 min (complexitate redusa)

Ultimele cautari