Retete Culinare » Mancaruri cu carne
Rata umpluta cu mere
Timp de preparare
1 h40 min (complexitate medie)
Ingrediente
o rata tanara, 1 kg mere, o lingura unt, sare


Mod de preparare
O rata tanara si grasa se pregateste pentru a fi pusa la cuptor. Se curata cateva mere mici, varatece, sau, iarna, ionatane, se pun in interiorul ratei, impreuna cu ficatul ei si se coase cu 2-3 impunsaturi. Se asaza rata cu spatele pe tava, se mai pun cateva mere intregi si curatate. Se unge tava, se pun 2-3 linguri de apa si se da la cuptor; cand este gata, se scot atele si merele din interior, se taie rata, se asaza pe farfurie, iar in jur, merele coapte. Sosul din tava se pune in sosiera si se serveste la friptura.


Retete Culinare Relevante
» Ceapa umpluta cu sos olandez - 25 min (complexitate redusa)
» Marmelada de mere, pere, prune si piersici - 2 h (complexitate medie)
» Rata cu miere - 1 h30 min (complexitate medie)
» Budinca de mere cu vanilie - 45 min (complexitate redusa)
» Mere Bucovinene - 40 minute (complexitate redusa)
» tort de mere, pere, caise - aprox. 90 (complexitate medie)
» Iaurt cu miere si mere - 15 min (complexitate redusa)
» Supa de mere cu taitei - 45 min (complexitate redusa)
» Placinta cu mere, pere si mure - 30 min (complexitate redusa)
» Mere desert - 20 min (complexitate redusa)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Intr-o cratita unsa cu unt se pun cepele taiate pestisori, iar pe deasupra pestele curatat si spalat. Se presara sare si piper; se toarna vinul si dupa ce s-a acoperit pestele cu o hirtie unsa cu unt, se lasa la cuptor, la foc mic, cca 1/2 de ora. Galbenusurile se freaca cu smintina, se sareaza, se adauga verdeata tocata marunt si se toarna peste peste inainte de a-l servi.
    Se serveste cu garni...
    Timp de preparare: 40 min (complexitate redusa)

Ultimele cautari