Retete Culinare » Mancaruri cu carne
Rata umpluta cu mere
Timp de preparare
1 h40 min (complexitate medie)
Ingrediente
o rata tanara, 1 kg mere, o lingura unt, sare


Mod de preparare
O rata tanara si grasa se pregateste pentru a fi pusa la cuptor. Se curata cateva mere mici, varatece, sau, iarna, ionatane, se pun in interiorul ratei, impreuna cu ficatul ei si se coase cu 2-3 impunsaturi. Se asaza rata cu spatele pe tava, se mai pun cateva mere intregi si curatate. Se unge tava, se pun 2-3 linguri de apa si se da la cuptor; cand este gata, se scot atele si merele din interior, se taie rata, se asaza pe farfurie, iar in jur, merele coapte. Sosul din tava se pune in sosiera si se serveste la friptura.


Retete Culinare Relevante
» BOBOC DE RATA PE VARZA - 1h.45' (complexitate redusa)
» Rata salbatica fripta - 1 h40 min (complexitate redusa)
» Tort cu mere dulci - 1 h20 min (complexitate medie)
» Tarta cu carne, mere si stafide - 25 min (complexitate redusa)
» Chutney cu rosii, mere, piper si menta - (complexitate medie)
» Budinca de mere cu vanilie - 45 min (complexitate redusa)
» Rata pe varza - 1 h30 min (complexitate redusa)
» Budinca de cozonac cu mere - (complexitate redusa)
» Mere coapte cu miere si piersici - 1 h10 min (complexitate redusa)
» Mere in albus - 45 min (complexitate redusa)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Carnea se toaca impreuna cu ceapa. Se adauga sare. Se rumeneste putin faina in ulei, se stinge cu bulion, se adauga apa si se pune la fiert impreuna cu tarhonul, taiat marunt. Se fac apoi perisoare si se fierb in sosul de tarhon.
    Se servesc cu smintina....
    Timp de preparare: 1 h (complexitate redusa)

Ultimele cautari