Retete Culinare » Mancaruri cu carne
Rata umpluta cu mere
Timp de preparare
1 h40 min (complexitate medie)
Ingrediente
o rata tanara, 1 kg mere, o lingura unt, sare


Mod de preparare
O rata tanara si grasa se pregateste pentru a fi pusa la cuptor. Se curata cateva mere mici, varatece, sau, iarna, ionatane, se pun in interiorul ratei, impreuna cu ficatul ei si se coase cu 2-3 impunsaturi. Se asaza rata cu spatele pe tava, se mai pun cateva mere intregi si curatate. Se unge tava, se pun 2-3 linguri de apa si se da la cuptor; cand este gata, se scot atele si merele din interior, se taie rata, se asaza pe farfurie, iar in jur, merele coapte. Sosul din tava se pune in sosiera si se serveste la friptura.


Retete Culinare Relevante
» Budinca de orez cu mere - 45 min (complexitate redusa)
» Chec cu mere uscate si scortisoara - 25 min (complexitate redusa)
» Salata de mere umplute - 45 min (complexitate redusa)
» Placintele cu mere - 1 h (complexitate redusa)
» Salata de andive cu mere - 20' (complexitate redusa)
» Prajitura cu mere si glazura de albus - 1 h15 min (complexitate medie)
» Salata de varza rosie cu mere - 15 min (complexitate redusa)
» Rata umpluta cu mere - 1 h40 min (complexitate medie)
» Tort special de mere - 1 h (complexitate medie)
» Sufleu de mere cu scortisoara - 40 min (complexitate redusa)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    6 galbenusuri sunt amestecate cu 350 g zahar, cu 3 plicuri zahar vanilat si 1/2 l lapte, amestecate pe foc intr-un vas cu apa.
    3 pliculete de gelatina se amesteca si ele cu 5-6 linguri de apa pe foc intr-un vas cu apa pana ce se omogenizeaza. Apoi se toarna gelatina peste cealalta compozitie si se amesteca tot timpul pana se face o crema plus un pumn de stafide si un pumnisor de coaja de po...
    Timp de preparare: 1 h (complexitate redusa)

Ultimele cautari