Retete Culinare » Mancaruri cu carne
Rata umpluta cu mere
Timp de preparare
1 h40 min (complexitate medie)
Ingrediente
o rata tanara, 1 kg mere, o lingura unt, sare


Mod de preparare
O rata tanara si grasa se pregateste pentru a fi pusa la cuptor. Se curata cateva mere mici, varatece, sau, iarna, ionatane, se pun in interiorul ratei, impreuna cu ficatul ei si se coase cu 2-3 impunsaturi. Se asaza rata cu spatele pe tava, se mai pun cateva mere intregi si curatate. Se unge tava, se pun 2-3 linguri de apa si se da la cuptor; cand este gata, se scot atele si merele din interior, se taie rata, se asaza pe farfurie, iar in jur, merele coapte. Sosul din tava se pune in sosiera si se serveste la friptura.


Retete Culinare Relevante
» Budinca de cozonac cu mere - (complexitate redusa)
» Crema de mere crude - 2 h (complexitate redusa)
» Budinca din orez cu mere - (complexitate ridicata)
» Tort cu mere crude - 30 min (complexitate redusa)
» Budinca de mere - 20 min (complexitate redusa)
» Salata de andive cu mere - 20' (complexitate redusa)
» Budinca de mere si dulceata - 2 h55 min (complexitate medie)
» Tort cu mere si lamaie - 40 min (complexitate redusa)
» Salata de mere cu telina si maioneza roz - 50 min (complexitate redusa)
» Pasta de mere - (complexitate medie)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Se freaca bine untul cu brinza, se adauga galbenusul rascopt dat prin sita sau zdrobit cu o furculita, mustarul si sarea necesara.
    Se ung felii de piine cu aceasta pasta.
    ...
    Timp de preparare: 20 min (complexitate redusa)

Ultimele cautari