Retete Culinare » Mancaruri cu carne
Rata umpluta cu mere
Timp de preparare
1 h40 min (complexitate medie)
Ingrediente
o rata tanara, 1 kg mere, o lingura unt, sare


Mod de preparare
O rata tanara si grasa se pregateste pentru a fi pusa la cuptor. Se curata cateva mere mici, varatece, sau, iarna, ionatane, se pun in interiorul ratei, impreuna cu ficatul ei si se coase cu 2-3 impunsaturi. Se asaza rata cu spatele pe tava, se mai pun cateva mere intregi si curatate. Se unge tava, se pun 2-3 linguri de apa si se da la cuptor; cand este gata, se scot atele si merele din interior, se taie rata, se asaza pe farfurie, iar in jur, merele coapte. Sosul din tava se pune in sosiera si se serveste la friptura.


Retete Culinare Relevante
» Tort caramel cu mere - 40 min (complexitate redusa)
» "Placintele" cu mere - 1 h (complexitate redusa)
» Prajitura cu mere si bezea - 45 min (complexitate redusa)
» Prajitura cu mere si branza - 30 min (complexitate redusa)
» Portocale cu mere si coniac - 25 min (complexitate redusa)
» Rata umpluta cu mere - 1 h40 min (complexitate medie)
» Tort cu mere si frisca - 45 min (complexitate redusa)
» Deliciu cu mere, miere si nuci - 25 min (complexitate redusa)
» Piept de rata cu mere. - 30' (complexitate medie)
» Salata de radacinoase cu mere si maioneza - 1 h15 min (complexitate redusa)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Se toaca ceapa si se caleste usor in unt. Se adauga rosiile taiate felii, putina apa si se fierb impreuna 10-15 minute, dupa care se ia oala deoparte si se trece amestecul prin sita. Separat se fierbe orezul in apa si cind este gata se scurge si se amesteca cu supa pasata. Se potriveste de sare si piper, se mai fierbe putin, se pune verdeata si se ia vasul de pe foc.
    Cind se serveste, se poate ...
    Timp de preparare: 1 h (complexitate medie)

Ultimele cautari