Retete Culinare » Mancaruri cu carne
Rata umpluta cu mere
Timp de preparare
1 h40 min (complexitate medie)
Ingrediente
o rata tanara, 1 kg mere, o lingura unt, sare


Mod de preparare
O rata tanara si grasa se pregateste pentru a fi pusa la cuptor. Se curata cateva mere mici, varatece, sau, iarna, ionatane, se pun in interiorul ratei, impreuna cu ficatul ei si se coase cu 2-3 impunsaturi. Se asaza rata cu spatele pe tava, se mai pun cateva mere intregi si curatate. Se unge tava, se pun 2-3 linguri de apa si se da la cuptor; cand este gata, se scot atele si merele din interior, se taie rata, se asaza pe farfurie, iar in jur, merele coapte. Sosul din tava se pune in sosiera si se serveste la friptura.


Retete Culinare Relevante
» Tort de mere cu scortisoara - 40 min (complexitate medie)
» Tort cu mere si crema de zahar ars - 1 h5 min (complexitate medie)
» Salata de varza alba cu mere - 20 min (complexitate redusa)
» Budinca de gris cu mere si vanilie - 1 h30 min (complexitate redusa)
» Salata de mere si portocale - 25 min (complexitate redusa)
» Franzelute cu tarate si mere - 45 min (complexitate redusa)
» Supa de mere acrisoare - 30 min (complexitate redusa)
» Piept de rata cu mere. - 30' (complexitate medie)
» Friptura umpluta cu cascaval - (complexitate ridicata)
» Budinca de mere cu scortisoare - 1 h (complexitate redusa)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Se spala bine cartofii cu o periuta sub jetul de apa, apoi se inteapa de citeva ori cu cutitul. Se ung 4 bucati patrate de folie de aluminu cu ulei. Se infasoara cu grija cite un cartof in fiecare bucata de folie si se stringe bine sa nu se desfaca.
    Se servesc garnitura la fripturi...
    Timp de preparare: 1 h (complexitate redusa)

Ultimele cautari