Retete Culinare » Mancaruri cu carne
Rata umpluta cu mere
Timp de preparare
1 h40 min (complexitate medie)
Ingrediente
o rata tanara, 1 kg mere, o lingura unt, sare


Mod de preparare
O rata tanara si grasa se pregateste pentru a fi pusa la cuptor. Se curata cateva mere mici, varatece, sau, iarna, ionatane, se pun in interiorul ratei, impreuna cu ficatul ei si se coase cu 2-3 impunsaturi. Se asaza rata cu spatele pe tava, se mai pun cateva mere intregi si curatate. Se unge tava, se pun 2-3 linguri de apa si se da la cuptor; cand este gata, se scot atele si merele din interior, se taie rata, se asaza pe farfurie, iar in jur, merele coapte. Sosul din tava se pune in sosiera si se serveste la friptura.


Retete Culinare Relevante
» Sufleu de mere - 30 min (complexitate redusa)
» Rata cu portocale - 1 h30 min (complexitate medie)
» Salata verde cu ficatei de pui si mere - 30 min (complexitate redusa)
» Prajitura cu mere si vin - 2 h10 min (complexitate redusa)
» Rata umpluta - 2 h (complexitate medie)
» Placinta cu mere - 50 min (complexitate redusa)
» Strudel cu mere foarte simplu - 1 h (complexitate redusa)
» Friptura de porc cu mere - 20 min (complexitate redusa)
» Friptura umpluta cu cascaval - (complexitate ridicata)
» Rondele de mere cu sos de portocale - 25 min (complexitate redusa)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Se ia fiecare felie de portocala cu o scobitoare si se scufunda in siropul fierbinte. Astfel "imbracate", portocalele se pun pe o tava in cuptorul caldut si se lasa sa se usuce. A doua zi, se repeta operatia, imbracind miezul de portocale cu alt strat de sirop, a treia zi din nou si se lasa sa se usuce in cuptorul cald. Se pastreaza in borcane ermetic inchise.
    ...
    Timp de preparare: 15 min (complexitate redusa)

Ultimele cautari