Retete Culinare » Mancaruri cu carne
Rata umpluta cu mere
Timp de preparare
1 h40 min (complexitate medie)
Ingrediente
o rata tanara, 1 kg mere, o lingura unt, sare


Mod de preparare
O rata tanara si grasa se pregateste pentru a fi pusa la cuptor. Se curata cateva mere mici, varatece, sau, iarna, ionatane, se pun in interiorul ratei, impreuna cu ficatul ei si se coase cu 2-3 impunsaturi. Se asaza rata cu spatele pe tava, se mai pun cateva mere intregi si curatate. Se unge tava, se pun 2-3 linguri de apa si se da la cuptor; cand este gata, se scot atele si merele din interior, se taie rata, se asaza pe farfurie, iar in jur, merele coapte. Sosul din tava se pune in sosiera si se serveste la friptura.


Retete Culinare Relevante
» Rata cu portocale - 1 h30 min (complexitate medie)
» Prajitura cu mere si scortisoara - 25 min (complexitate redusa)
» Rata/Pui la cuptor - 1 h50 min (complexitate redusa)
» Supa de mere - 30 min (complexitate redusa)
» Carne de porc cu mere - 30 min (complexitate redusa)
» Supa de mere cu praz si susan - 25 min (complexitate redusa)
» Mere cu dulceata - 30 min (complexitate redusa)
» Salata de heringi cu mere - 25 min (complexitate redusa)
» Sufleu de mere cu brinza de vaca - 1 h15 min (complexitate redusa)
» Deliciu cu mere, miere si nuci - 25 min (complexitate redusa)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Se face un aluat moale ,care se imparte in doua; intr-o parte se adauga 3 linguri cu cacao.Sefac 12 gramajoare si se lasa la dospit.Se intinde rotund fiecare bucata , una alba si una maro . Se pune una peste alta si se taie in 8. Se ruleaza ,se pun in tava si se lasa o ora la dospit.Se coc si fierbinti se trec prin orice fel de sirop doriti....
    Timp de preparare: 2 ore cu d (complexitate medie)

Ultimele cautari