Retete Culinare » Mancaruri cu carne
Rata umpluta cu mere
Timp de preparare
1 h40 min (complexitate medie)
Ingrediente
o rata tanara, 1 kg mere, o lingura unt, sare


Mod de preparare
O rata tanara si grasa se pregateste pentru a fi pusa la cuptor. Se curata cateva mere mici, varatece, sau, iarna, ionatane, se pun in interiorul ratei, impreuna cu ficatul ei si se coase cu 2-3 impunsaturi. Se asaza rata cu spatele pe tava, se mai pun cateva mere intregi si curatate. Se unge tava, se pun 2-3 linguri de apa si se da la cuptor; cand este gata, se scot atele si merele din interior, se taie rata, se asaza pe farfurie, iar in jur, merele coapte. Sosul din tava se pune in sosiera si se serveste la friptura.


Retete Culinare Relevante
» Rata cu masline - 2 h (complexitate ridicata)
» Rata la cuptor - 1 h30 min (complexitate medie)
» Mere cu scortisoara si alune - 1 ora (complexitate redusa)
» Stiuca umpluta fiarta - 35 min (complexitate redusa)
» Prajitura din mere si brinza de vaca - 1 h25 min (complexitate redusa)
» Rata pe varza - 1 h30 min (complexitate redusa)
» Salata de castraveti cu mere - 15 min (complexitate redusa)
» Tort cu mere dulci - 1 h20 min (complexitate medie)
» Peste cu crusta de mere - 25 min (complexitate redusa)
» Strudel cu mere foarte simplu - 1 h (complexitate redusa)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Se curata cepele, se taie in patru si apoi in feliute subtiri. Se incinge jumatate din untdelemn intr-o tigaie si se caleste ceapa in el la flacara mica, pana se inmoaie si devine maro deschis. Se trec caperele printr-un jet de apa si se lasa sa se scurga. Ceapa calita se stinge cu otet, apoi se adauga caperele. Se pun intr-un castron si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. La masa, se a...
    Timp de preparare: n/a (complexitate redusa)

Ultimele cautari