Retete Culinare » Mancaruri cu carne
Rata umpluta cu mere
Timp de preparare
1 h40 min (complexitate medie)
Ingrediente
o rata tanara, 1 kg mere, o lingura unt, sare


Mod de preparare
O rata tanara si grasa se pregateste pentru a fi pusa la cuptor. Se curata cateva mere mici, varatece, sau, iarna, ionatane, se pun in interiorul ratei, impreuna cu ficatul ei si se coase cu 2-3 impunsaturi. Se asaza rata cu spatele pe tava, se mai pun cateva mere intregi si curatate. Se unge tava, se pun 2-3 linguri de apa si se da la cuptor; cand este gata, se scot atele si merele din interior, se taie rata, se asaza pe farfurie, iar in jur, merele coapte. Sosul din tava se pune in sosiera si se serveste la friptura.


Retete Culinare Relevante
» Cocteil cu lapte si mere - 20 min (complexitate redusa)
» Crema de mere cu frisca - 55 min (complexitate redusa)
» Sarlota cu mere - 25 min (complexitate redusa)
» Mere pe canapea - 1 h30 min (complexitate redusa)
» Cartofi gratinati cu mere - 1 h20 min (complexitate redusa)
» Sufleu de mere cu brinza de vaca - 1 h15 min (complexitate redusa)
» Clatite cu mere si nuci - 15 min (complexitate redusa)
» Prajitura cu mere (de post) - (complexitate redusa)
» Prajitura cu mere si scortisoara - 25 min (complexitate redusa)
» Crema din mere crude - (complexitate redusa)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Se toarna intr-un shot de 60 lichiorul de ciocolata 30%(disn vol. shot) , apoi se toarna, peste o lingurita plasata cu convexitatea in sus in asa fel incat sa atinga marginea shot-ului varful ei, Carolans-ul 35% , iar in acelasi fel,incet,ca sa nu se amestece bauturile,sa se stratifice,Triplu sec.Se flambeaza si se bea dintr-una cu paiul infipt pana-n capat. BOOM!...
    Timp de preparare: 180 s (complexitate medie)

Ultimele cautari