Retete Culinare » Mancaruri cu carne
Rata umpluta cu mere
Timp de preparare
1 h40 min (complexitate medie)
Ingrediente
o rata tanara, 1 kg mere, o lingura unt, sare


Mod de preparare
O rata tanara si grasa se pregateste pentru a fi pusa la cuptor. Se curata cateva mere mici, varatece, sau, iarna, ionatane, se pun in interiorul ratei, impreuna cu ficatul ei si se coase cu 2-3 impunsaturi. Se asaza rata cu spatele pe tava, se mai pun cateva mere intregi si curatate. Se unge tava, se pun 2-3 linguri de apa si se da la cuptor; cand este gata, se scot atele si merele din interior, se taie rata, se asaza pe farfurie, iar in jur, merele coapte. Sosul din tava se pune in sosiera si se serveste la friptura.


Retete Culinare Relevante
» Supa de mere cu taitei - 45 min (complexitate redusa)
» Rata/Pui la cuptor - 1 h50 min (complexitate redusa)
» Paine umpluta (provensala) - 20 min (complexitate redusa)
» "Placintele" cu mere - 1 h (complexitate redusa)
» Prajitura cu mere si biscuiti - 1 ora (complexitate redusa)
» Strudel special cu mere - 1 h5 min (complexitate medie)
» Sufleu de mere cu scortisoara - 40 min (complexitate redusa)
» Sufleu de mere cu brinza de vaca - 1 h15 min (complexitate redusa)
» Franzelute cu tarate si mere - 45 min (complexitate redusa)
» Prajitura cu mere si cafea - 45 min (complexitate redusa)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Se lasa castravetii sa se scurga, pastrandu-se zeama, si apoi se taie bucati. Se curata ceapa, usturoiul si cartofii, se taie toate marunt si se calesc in unt sau margarina. Se sting cu zeama de carne, se adauga castravetii, zeama de castraveti strecurata si piperul si se lasa sa fiarba 30 de minute. Cand legumele sunt bine fierte se paseaza supa prin sita sau cu ajutorul mixerului. Se incorporeaz...
    Timp de preparare: 25 min (complexitate redusa)

Ultimele cautari