Retete Culinare » Mancaruri cu carne
Rata umpluta cu mere
Timp de preparare
1 h40 min (complexitate medie)
Ingrediente
o rata tanara, 1 kg mere, o lingura unt, sare


Mod de preparare
O rata tanara si grasa se pregateste pentru a fi pusa la cuptor. Se curata cateva mere mici, varatece, sau, iarna, ionatane, se pun in interiorul ratei, impreuna cu ficatul ei si se coase cu 2-3 impunsaturi. Se asaza rata cu spatele pe tava, se mai pun cateva mere intregi si curatate. Se unge tava, se pun 2-3 linguri de apa si se da la cuptor; cand este gata, se scot atele si merele din interior, se taie rata, se asaza pe farfurie, iar in jur, merele coapte. Sosul din tava se pune in sosiera si se serveste la friptura.


Retete Culinare Relevante
» Rulouri de sunca umplute cu mere si varza acra - 25 min (complexitate redusa)
» Marmelada de mere - 30 min (complexitate redusa)
» Tarta cu carne, mere si stafide - 25 min (complexitate redusa)
» Platica umpluta a la Ovideasca - 30min (complexitate ridicata)
» PLACINTA CU MERE - 1 h (complexitate medie)
» Salata de mere date prin razatoare - 10 min (complexitate redusa)
» Rata lacuita - 30 min (complexitate medie)
» Prajitura cu mere si scortisoara - 25 min (complexitate redusa)
» Zacusca din morcovi si mere - 4 h20 min (complexitate medie)
» Salata de cartofi cu mere - 45 min (complexitate redusa)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Blatul: Se face o coca moale, care se toarna in tava tapetata si apoi se pune incuptor pentru 20 minute la foc potrivit. Dupa ce se coace, se taie fierbinte.
    ...
    Timp de preparare: 2 h (complexitate redusa)