Retete Culinare » Mancaruri cu carne
Rata umpluta cu mere
Timp de preparare
1 h40 min (complexitate medie)
Ingrediente
o rata tanara, 1 kg mere, o lingura unt, sare


Mod de preparare
O rata tanara si grasa se pregateste pentru a fi pusa la cuptor. Se curata cateva mere mici, varatece, sau, iarna, ionatane, se pun in interiorul ratei, impreuna cu ficatul ei si se coase cu 2-3 impunsaturi. Se asaza rata cu spatele pe tava, se mai pun cateva mere intregi si curatate. Se unge tava, se pun 2-3 linguri de apa si se da la cuptor; cand este gata, se scot atele si merele din interior, se taie rata, se asaza pe farfurie, iar in jur, merele coapte. Sosul din tava se pune in sosiera si se serveste la friptura.


Retete Culinare Relevante
» Supa de mere cu praz si susan - 25 min (complexitate redusa)
» Sos Barbecue cu mere - 10 min (complexitate redusa)
» Carne de porc cu mere - 30 min (complexitate redusa)
» Tort cu mere - 1 ora (complexitate medie)
» Clatite cu mere si nuci - 15 min (complexitate redusa)
» Gasca umpluta cu castraveti murati - 3-4 ore (complexitate medie)
» Platica umpluta a la Ovideasca - 30min (complexitate ridicata)
» Prajitura Transilvania cu mere - 1 h (complexitate redusa)
» Budinca de malai cu mere - 45 min (complexitate redusa)
» Salata de morcovi cu mere - 15 min (complexitate redusa)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Foile: Se freaca margarina cu zaharul si galbenusurile, se adauga vanilia, sarea apoi laptele in care s-a dizolvat amoniacul si faina. Aluatul obtinut se imparte in 3 parti din care se face 3 foi care se coc pe dosul tavii. Tava se presara cu faina.
    Se tine la rece pana a doua zi, cand se taie...
    Timp de preparare: 1 h (complexitate ridicata)