Retete Culinare » Mancaruri cu carne
Rata umpluta cu mere
Timp de preparare
1 h40 min (complexitate medie)
Ingrediente
o rata tanara, 1 kg mere, o lingura unt, sare


Mod de preparare
O rata tanara si grasa se pregateste pentru a fi pusa la cuptor. Se curata cateva mere mici, varatece, sau, iarna, ionatane, se pun in interiorul ratei, impreuna cu ficatul ei si se coase cu 2-3 impunsaturi. Se asaza rata cu spatele pe tava, se mai pun cateva mere intregi si curatate. Se unge tava, se pun 2-3 linguri de apa si se da la cuptor; cand este gata, se scot atele si merele din interior, se taie rata, se asaza pe farfurie, iar in jur, merele coapte. Sosul din tava se pune in sosiera si se serveste la friptura.


Retete Culinare Relevante
» Budinca de piine cu mere - 30 min (complexitate redusa)
» Iaurt cu miere si mere - 15 min (complexitate redusa)
» Orez cu mere si nuci - (complexitate redusa)
» Chiftele din mere - 50 min (complexitate redusa)
» Strudel special cu mere - 1 h5 min (complexitate medie)
» Budinca de cozonac cu mere - (complexitate redusa)
» Mere desert - 20 min (complexitate redusa)
» Ceapa umpluta cu sos olandez - 25 min (complexitate redusa)
» Placinta cu mere cu doua tipuri de aluat - 3 h (complexitate ridicata)
» Scrumbie umpluta cu leurda la gratar - 30 / 45 de (complexitate medie)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Se bat ouale, apoi se adauga faina si se amesteca pina se obtine o pasta ca smintina.Se adauga sarea, brinza, sunca si legumele taiate cubulete si verdeata taiata marunt.(In lipsa rosiilor se poate folosi sucul de rosii). Se pune uleiul la incins, apoi se toarna compozitia in tigaie; dupa ce s-a rumenit pe o parte se intoarce pe cealalta.
    Se serveste rece, taiata felii si insotita de muraturi, ...
    Timp de preparare: 20 min (complexitate redusa)