Retete Culinare » Mancaruri cu carne
Rata umpluta cu mere
Timp de preparare
1 h40 min (complexitate medie)
Ingrediente
o rata tanara, 1 kg mere, o lingura unt, sare


Mod de preparare
O rata tanara si grasa se pregateste pentru a fi pusa la cuptor. Se curata cateva mere mici, varatece, sau, iarna, ionatane, se pun in interiorul ratei, impreuna cu ficatul ei si se coase cu 2-3 impunsaturi. Se asaza rata cu spatele pe tava, se mai pun cateva mere intregi si curatate. Se unge tava, se pun 2-3 linguri de apa si se da la cuptor; cand este gata, se scot atele si merele din interior, se taie rata, se asaza pe farfurie, iar in jur, merele coapte. Sosul din tava se pune in sosiera si se serveste la friptura.


Retete Culinare Relevante
» Prajitura cu mere (reteta bunicii) - (complexitate redusa)
» Rata lacuita - 30 min (complexitate medie)
» Tort de mere coapte - 2 h (complexitate redusa)
» Rata umpluta la frigare - 1 h40 min (complexitate medie)
» Budinca din orez cu mere - (complexitate ridicata)
» Salata de mere si portocale - 25 min (complexitate redusa)
» Chutney cu rosii, mere, piper si menta - (complexitate medie)
» Prajitura ieftina cu mere - 15 min (complexitate redusa)
» Prajitura cu mere si branza - 30 min (complexitate redusa)
» Prajitura cu mere rapida - 45 min (complexitate redusa)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Crapul se curata,se spala ,se portioneaza si se sareaza.ceapa si ardeiul se taie felii.intr-o tava se aseaza ceapa si ardeiul taiat.pestele se aseaza deasupra legumelor si se stropeste cu ulei.rosiile se taie in felii groase si se aseaza pe peste.din usturoi se face un mujdei si se toarna in tava.se pune paharul cu vin ,foile de dafin si cimbrul.se da la cuptor 1 ora.se serveste rece....
    Timp de preparare: 2 ore (complexitate ridicata)