Retete Culinare » Borsuri si Ciorbe
Gulas bograci din Bihor
Timp de preparare
2 ore (complexitate redusa)
Ingrediente
1-2 cepe , 3-4 morcovi, 1 ardei gras , 2 rosii, 6oo g carne (preferabil de vita), 4oo g cartofi, 1 ou , faina, piper, sare, 1 lingurita cu virf Vegeta, 7 g chimion ,patrunjel verde , putin ulei.


Mod de preparare
Se taie marunt ceapa, ardeiul si rosiile si se calesc in ulei (daca aveti un ceaun este si mai gustos) . Se adaoga carnea taiata cubulete , se calesc 3-4 minute impreuna ,dupa care se pun 4-5 l apa ,piper sare, si Vegeta ,se lasa sa fiarba pina cind carnea este fiarta mai mult de jumatate.

Chimionul se pune intr-un tifon legat cu ata si se pune in mincare.

Se pun morcovii taiati feliute rotunde si cartofii taiati cubulete. Intre timp se fac galuste din ou si faina si cind toate sunt fierte se pun galustele taiate cu lingurita, in compozitie. Lla sfirsit se adauga patrunjelul taiat marunt. Cine doreste poate sa serveasca Gulasul ce ardei iute.


Retete Culinare Relevante
» Gulas de inima - 1 h (complexitate redusa)
» Gulas cu cartofi - 50 minute (complexitate medie)
» Gulas(bograci) din Bihor - 2 ore (complexitate redusa)
» Gulas de porc - 1 h30 min (complexitate medie)
» Gulas cu carne de vaca - (complexitate medie)
» Gulas de porc cu dovlecei - 25 min (complexitate redusa)
» Gulas - 2 h (complexitate redusa)
» Gulas cu carne de vaca (porc) - (complexitate medie)
» Gulas cu carne de porc si boia - 2 h (complexitate redusa)
» Gulas cu galuste - 1 h (complexitate redusa)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Morcovul, patrunjelul si telina curatate, spalate si taiate fideluta sau date pe razatoare impreuna cu ceapa curatate si taiate marunt, se pun la fiert in apa rece. Cind sint aproape fierte, se adauga cartofii curatati si taiati cuburi. Loboda se curata, se spala, se taie dupa dorinta (mai mare sau mai marunta), se pune in oala, se mai da citeva clocote si se sareaza dupa gust. Se adauga borsul fi...
    Timp de preparare: 1 h (complexitate redusa)

Ultimele cautari