Retete Culinare » Borsuri si Ciorbe
Gulas bograci din Bihor
Timp de preparare
2 ore (complexitate redusa)
Ingrediente
1-2 cepe , 3-4 morcovi, 1 ardei gras , 2 rosii, 6oo g carne (preferabil de vita), 4oo g cartofi, 1 ou , faina, piper, sare, 1 lingurita cu virf Vegeta, 7 g chimion ,patrunjel verde , putin ulei.


Mod de preparare
Se taie marunt ceapa, ardeiul si rosiile si se calesc in ulei (daca aveti un ceaun este si mai gustos) . Se adaoga carnea taiata cubulete , se calesc 3-4 minute impreuna ,dupa care se pun 4-5 l apa ,piper sare, si Vegeta ,se lasa sa fiarba pina cind carnea este fiarta mai mult de jumatate.

Chimionul se pune intr-un tifon legat cu ata si se pune in mincare.

Se pun morcovii taiati feliute rotunde si cartofii taiati cubulete. Intre timp se fac galuste din ou si faina si cind toate sunt fierte se pun galustele taiate cu lingurita, in compozitie. Lla sfirsit se adauga patrunjelul taiat marunt. Cine doreste poate sa serveasca Gulasul ce ardei iute.


Retete Culinare Relevante
» Gulas cu cartofi - 50 minute (complexitate medie)
» Gulas de porc - 1 h30 min (complexitate medie)
» Gulas cu carne de porc si boia - 2 h (complexitate redusa)
» Gulas cu carne de vaca (porc) - (complexitate medie)
» Gulas de inima - 1 h (complexitate redusa)
» Gulas cu galuste - 1 h (complexitate redusa)
» Gulas(bograci) din Bihor - 2 ore (complexitate redusa)
» Gulas cu carne de vaca - (complexitate medie)
» Gulas - 2 h (complexitate redusa)
» GULAS CU CARNE DE PORC SI CARTOFI - 40 MINUTE (complexitate medie)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Intr-o tigaie se pune o lingura de ulei la inchins si apoi faina. Se amesteca pina ce incepe sa se inchida la culoare. Se da de pe foc si se adauga laptele amestecind continuu pentru a nu se forma cocoloase. Se potriveste de sare. Se adauga de asemenea si carnea trecuta prin mixer in prealabil. Totul trebuie sa fie ca o crema moale, pentru ca la rece se intareste. Se lasa intr-o farfurie sa se rac...
    Timp de preparare: 30 min (complexitate redusa)