Retete Culinare » Borsuri si Ciorbe
Gulas bograci din Bihor
Timp de preparare
2 ore (complexitate redusa)
Ingrediente
1-2 cepe , 3-4 morcovi, 1 ardei gras , 2 rosii, 6oo g carne (preferabil de vita), 4oo g cartofi, 1 ou , faina, piper, sare, 1 lingurita cu virf Vegeta, 7 g chimion ,patrunjel verde , putin ulei.


Mod de preparare
Se taie marunt ceapa, ardeiul si rosiile si se calesc in ulei (daca aveti un ceaun este si mai gustos) . Se adaoga carnea taiata cubulete , se calesc 3-4 minute impreuna ,dupa care se pun 4-5 l apa ,piper sare, si Vegeta ,se lasa sa fiarba pina cind carnea este fiarta mai mult de jumatate.

Chimionul se pune intr-un tifon legat cu ata si se pune in mincare.

Se pun morcovii taiati feliute rotunde si cartofii taiati cubulete. Intre timp se fac galuste din ou si faina si cind toate sunt fierte se pun galustele taiate cu lingurita, in compozitie. Lla sfirsit se adauga patrunjelul taiat marunt. Cine doreste poate sa serveasca Gulasul ce ardei iute.


Retete Culinare Relevante
» Gulas cu carne de vaca (porc) - (complexitate medie)
» Gulas cu carne de vaca - (complexitate medie)
» Gulas(bograci) din Bihor - 2 ore (complexitate redusa)
» Gulas cu galuste - 1 h (complexitate redusa)
» GULAS CU CARNE DE PORC SI CARTOFI - 40 MINUTE (complexitate medie)
» Gulas de porc cu dovlecei - 25 min (complexitate redusa)
» Gulas de inima - 1 h (complexitate redusa)
» Gulas - 2 h (complexitate redusa)
» Gulas cu cartofi - 50 minute (complexitate medie)
» Gulas cu carne de porc si boia - 2 h (complexitate redusa)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Se prepara in doua feluri: cu rosii sau fara rosii. Se inabusa ceapa in grasime, se adauga usturoiul taiat fin, faina si se stinge cu apa sau zeama de oase fierbinte. Cine doreste adauga bulion sau zeama de rosii. Se poate prepara fara ceapa.
    ...
    Timp de preparare: 45 min (complexitate redusa)