Retete Culinare » Borsuri si Ciorbe
Gulas bograci din Bihor
Timp de preparare
2 ore (complexitate redusa)
Ingrediente
1-2 cepe , 3-4 morcovi, 1 ardei gras , 2 rosii, 6oo g carne (preferabil de vita), 4oo g cartofi, 1 ou , faina, piper, sare, 1 lingurita cu virf Vegeta, 7 g chimion ,patrunjel verde , putin ulei.


Mod de preparare
Se taie marunt ceapa, ardeiul si rosiile si se calesc in ulei (daca aveti un ceaun este si mai gustos) . Se adaoga carnea taiata cubulete , se calesc 3-4 minute impreuna ,dupa care se pun 4-5 l apa ,piper sare, si Vegeta ,se lasa sa fiarba pina cind carnea este fiarta mai mult de jumatate.

Chimionul se pune intr-un tifon legat cu ata si se pune in mincare.

Se pun morcovii taiati feliute rotunde si cartofii taiati cubulete. Intre timp se fac galuste din ou si faina si cind toate sunt fierte se pun galustele taiate cu lingurita, in compozitie. Lla sfirsit se adauga patrunjelul taiat marunt. Cine doreste poate sa serveasca Gulasul ce ardei iute.


Retete Culinare Relevante
» Gulas cu carne de porc si boia - 2 h (complexitate redusa)
» Gulas de inima - 1 h (complexitate redusa)
» Gulas de porc cu dovlecei - 25 min (complexitate redusa)
» Gulas - 2 h (complexitate redusa)
» Gulas(bograci) din Bihor - 2 ore (complexitate redusa)
» Gulas cu carne de vaca (porc) - (complexitate medie)
» Gulas cu cartofi - 50 minute (complexitate medie)
» GULAS CU CARNE DE PORC SI CARTOFI - 40 MINUTE (complexitate medie)
» Gulas cu carne de vaca - (complexitate medie)
» Gulas de porc - 1 h30 min (complexitate medie)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Se desface conopida buchetele, se fierbe, se lasa sa se scurga si se baga sub un jet de apa rece. Rosiile se maruntesc in mixer impreuna cu bulionul si se trec apoi printr-o sita pentru indepartarea semintelor. Se-ncinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa tocata, pana ce se-nmoaie. Se adauga rosiile pasate, maslinele, caperele si zaharul si se pun la foc mic sa se-nfierbante. Conopida fiarta...
    Timp de preparare: 25 min (complexitate redusa)