Retete Culinare » Borsuri si Ciorbe
Gulas bograci din Bihor
Timp de preparare
2 ore (complexitate redusa)
Ingrediente
1-2 cepe , 3-4 morcovi, 1 ardei gras , 2 rosii, 6oo g carne (preferabil de vita), 4oo g cartofi, 1 ou , faina, piper, sare, 1 lingurita cu virf Vegeta, 7 g chimion ,patrunjel verde , putin ulei.


Mod de preparare
Se taie marunt ceapa, ardeiul si rosiile si se calesc in ulei (daca aveti un ceaun este si mai gustos) . Se adaoga carnea taiata cubulete , se calesc 3-4 minute impreuna ,dupa care se pun 4-5 l apa ,piper sare, si Vegeta ,se lasa sa fiarba pina cind carnea este fiarta mai mult de jumatate.

Chimionul se pune intr-un tifon legat cu ata si se pune in mincare.

Se pun morcovii taiati feliute rotunde si cartofii taiati cubulete. Intre timp se fac galuste din ou si faina si cind toate sunt fierte se pun galustele taiate cu lingurita, in compozitie. Lla sfirsit se adauga patrunjelul taiat marunt. Cine doreste poate sa serveasca Gulasul ce ardei iute.


Retete Culinare Relevante
» Gulas de porc - 1 h30 min (complexitate medie)
» Gulas cu carne de vaca - (complexitate medie)
» Gulas de inima - 1 h (complexitate redusa)
» Gulas cu galuste - 1 h (complexitate redusa)
» Gulas cu carne de vaca (porc) - (complexitate medie)
» GULAS CU CARNE DE PORC SI CARTOFI - 40 MINUTE (complexitate medie)
» Gulas cu cartofi - 50 minute (complexitate medie)
» Gulas cu carne de porc si boia - 2 h (complexitate redusa)
» Gulas de porc cu dovlecei - 25 min (complexitate redusa)
» Gulas(bograci) din Bihor - 2 ore (complexitate redusa)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Legumele se curata, se spala si se taie in forma de bare. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, apoi se inabusa in ulei cu adaos de apa. Se adauga legumele, se amesteca si se inabusa, cu vasul acoperit, cca 10 15 minute. In final se adauga pasta de tomate dizolvata in putina apa, boiaua de ardei, piperul macinat si sarea, apoi se amesteca componentele. Cind legumele s-au inabusit, se rast...
    Timp de preparare: (complexitate redusa)