Retete Culinare » Borsuri si Ciorbe
Gulas bograci din Bihor
Timp de preparare
2 ore (complexitate redusa)
Ingrediente
1-2 cepe , 3-4 morcovi, 1 ardei gras , 2 rosii, 6oo g carne (preferabil de vita), 4oo g cartofi, 1 ou , faina, piper, sare, 1 lingurita cu virf Vegeta, 7 g chimion ,patrunjel verde , putin ulei.


Mod de preparare
Se taie marunt ceapa, ardeiul si rosiile si se calesc in ulei (daca aveti un ceaun este si mai gustos) . Se adaoga carnea taiata cubulete , se calesc 3-4 minute impreuna ,dupa care se pun 4-5 l apa ,piper sare, si Vegeta ,se lasa sa fiarba pina cind carnea este fiarta mai mult de jumatate.

Chimionul se pune intr-un tifon legat cu ata si se pune in mincare.

Se pun morcovii taiati feliute rotunde si cartofii taiati cubulete. Intre timp se fac galuste din ou si faina si cind toate sunt fierte se pun galustele taiate cu lingurita, in compozitie. Lla sfirsit se adauga patrunjelul taiat marunt. Cine doreste poate sa serveasca Gulasul ce ardei iute.


Retete Culinare Relevante
» GULAS CU CARNE DE PORC SI CARTOFI - 40 MINUTE (complexitate medie)
» Gulas cu carne de vaca - (complexitate medie)
» Gulas de inima - 1 h (complexitate redusa)
» Gulas cu carne de vaca (porc) - (complexitate medie)
» Gulas(bograci) din Bihor - 2 ore (complexitate redusa)
» Gulas de porc - 1 h30 min (complexitate medie)
» Gulas cu cartofi - 50 minute (complexitate medie)
» Gulas cu galuste - 1 h (complexitate redusa)
» Gulas de porc cu dovlecei - 25 min (complexitate redusa)
» Gulas - 2 h (complexitate redusa)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Se fierb ouale pina cind devin tari, se curata si se taie putin partea de la baza pentru a le putea aseza pe platou. La celalalt capat, se taie albusul pina la galbenus. Se scot galbenusurile, se paseaza, se combina cu 50 gr. de unt, 50 gr. de sunca data prin masina si verdeata. Se omogenizeaza compozitia, se potriveste de sare si piper, apoi se umplu albusurile. Se taie capacelele de rosii, se go...
    Timp de preparare: 1 h (complexitate medie)

Ultimele cautari