Retete Culinare » Borsuri si Ciorbe
Gulas bograci din Bihor
Timp de preparare
2 ore (complexitate redusa)
Ingrediente
1-2 cepe , 3-4 morcovi, 1 ardei gras , 2 rosii, 6oo g carne (preferabil de vita), 4oo g cartofi, 1 ou , faina, piper, sare, 1 lingurita cu virf Vegeta, 7 g chimion ,patrunjel verde , putin ulei.


Mod de preparare
Se taie marunt ceapa, ardeiul si rosiile si se calesc in ulei (daca aveti un ceaun este si mai gustos) . Se adaoga carnea taiata cubulete , se calesc 3-4 minute impreuna ,dupa care se pun 4-5 l apa ,piper sare, si Vegeta ,se lasa sa fiarba pina cind carnea este fiarta mai mult de jumatate.

Chimionul se pune intr-un tifon legat cu ata si se pune in mincare.

Se pun morcovii taiati feliute rotunde si cartofii taiati cubulete. Intre timp se fac galuste din ou si faina si cind toate sunt fierte se pun galustele taiate cu lingurita, in compozitie. Lla sfirsit se adauga patrunjelul taiat marunt. Cine doreste poate sa serveasca Gulasul ce ardei iute.


Retete Culinare Relevante
» Gulas cu galuste - 1 h (complexitate redusa)
» Gulas - 2 h (complexitate redusa)
» Gulas de porc - 1 h30 min (complexitate medie)
» Gulas cu carne de porc si boia - 2 h (complexitate redusa)
» Gulas(bograci) din Bihor - 2 ore (complexitate redusa)
» Gulas cu carne de vaca (porc) - (complexitate medie)
» Gulas de inima - 1 h (complexitate redusa)
» Gulas cu carne de vaca - (complexitate medie)
» Gulas de porc cu dovlecei - 25 min (complexitate redusa)
» GULAS CU CARNE DE PORC SI CARTOFI - 40 MINUTE (complexitate medie)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    se bat ouale intregi cu zaharul
    se adauga coaja de lamaie
    se adauga sucul de lamaie
    se adauga untul
    totul se amesteca pe foc mic pana capata consistenta, cu o spatula de lemn si intr-o cratita de inox
    se lasa la racit si se adauga frisca dupa gust
    PS: SE POATE INLOCUI LAMAIA CU PORTOCALE
    PPS:SE POT BAGA BUCATI DE FRUCTE IN CREMA, DE EX BANANE...
    Timp de preparare: 40 min (complexitate redusa)