Retete Culinare » Borsuri si Ciorbe
Gulas bograci din Bihor
Timp de preparare
2 ore (complexitate redusa)
Ingrediente
1-2 cepe , 3-4 morcovi, 1 ardei gras , 2 rosii, 6oo g carne (preferabil de vita), 4oo g cartofi, 1 ou , faina, piper, sare, 1 lingurita cu virf Vegeta, 7 g chimion ,patrunjel verde , putin ulei.


Mod de preparare
Se taie marunt ceapa, ardeiul si rosiile si se calesc in ulei (daca aveti un ceaun este si mai gustos) . Se adaoga carnea taiata cubulete , se calesc 3-4 minute impreuna ,dupa care se pun 4-5 l apa ,piper sare, si Vegeta ,se lasa sa fiarba pina cind carnea este fiarta mai mult de jumatate.

Chimionul se pune intr-un tifon legat cu ata si se pune in mincare.

Se pun morcovii taiati feliute rotunde si cartofii taiati cubulete. Intre timp se fac galuste din ou si faina si cind toate sunt fierte se pun galustele taiate cu lingurita, in compozitie. Lla sfirsit se adauga patrunjelul taiat marunt. Cine doreste poate sa serveasca Gulasul ce ardei iute.


Retete Culinare Relevante
» Gulas de inima - 1 h (complexitate redusa)
» Gulas de porc - 1 h30 min (complexitate medie)
» Gulas(bograci) din Bihor - 2 ore (complexitate redusa)
» Gulas cu carne de vaca (porc) - (complexitate medie)
» Gulas de porc cu dovlecei - 25 min (complexitate redusa)
» Gulas - 2 h (complexitate redusa)
» Gulas cu cartofi - 50 minute (complexitate medie)
» Gulas cu carne de porc si boia - 2 h (complexitate redusa)
» GULAS CU CARNE DE PORC SI CARTOFI - 40 MINUTE (complexitate medie)
» Gulas cu carne de vaca - (complexitate medie)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Blatul:

    1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina o forma cu diametrul de 21-23 cm. Intr-un vas de mixer se amesteca faina cu zaharul, zaharul vanilat, cacao, bicarbonatul, praful de copt si sarea. Se adauga ouale, ulei, laptele si se amesteca pana se omogenizeaza.

    2. Se toarna compozitia in forma si se da la cuptor aproximativ 40 d...
    Timp de preparare: 3 h (complexitate ridicata)