Retete Culinare » Dulciuri diverse
COZONAC ARDELENESC
Timp de preparare
max. 3 ore (complexitate medie)
Ingrediente
1 kg fãinã,

4 gãlbenuºe,

1 pahar de 200 gr.ulei,

22 linguriþe de zahãr,

drojdie de 50 ban,

1/2 lapte dulce.

coaja de la o lamaie rasa, vanilie.


Mod de preparare
Se dizolva drojdia in 1/2 lapte caldut cu 3 lingurite de zahar si putina faina (pentru maia). Apoi se framinta bine aluatul, iar dupa ce a dospit se intinde pe masa pentru umplere cu nuca, mac, rahat, stafide, etc...



Pofta Buna !


Retete Culinare Relevante
» Cozonac "trandafir" cu rom si vanilie - 2 h40 min (complexitate ridicata)
» Cozonac "trandafir" cu vanilie si nuci - 3 h15 min (complexitate ridicata)
» Cozonac cu nuca Dobre - 3 h (complexitate ridicata)
» Cozonac simplu cu nuca sau cu mac - 3 h (complexitate ridicata)
» Cozonac moldovenesc - (complexitate ridicata)
» Brinzoaice (aluat pentru cozonac) - 2 ore (complexitate medie)
» Baigli - cozonac cu nuca - 25 min (complexitate redusa)
» Cozonac Dana - n/a (complexitate redusa)
» cozonac ardelenesc - 30 minute (complexitate redusa)
» Cozonac cu stafide - (complexitate ridicata)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Se curata si se toaca ceapa. Se prajeste in grasime. Se adauga curry si carnea tocata si se lasa sa se prajeasca citeva minute. Se pune orezul si supa concentrata. Se lasa sa fiarba cu capac circa 25 min. Se adauga mazarea si boabele de porumb cind au mai ramas 5 minute din dimpul de fierbere, sr sareaza si se pipereaza. Se adauga patrunjel si ardei cubulete.
    Se poate servi cu o salata de castr...
    Timp de preparare: 40 min (complexitate redusa)

Ultimele cautari