Retete Culinare » Dulciuri diverse
COZONAC ARDELENESC
Timp de preparare
max. 3 ore (complexitate medie)
Ingrediente
1 kg fãinã,

4 gãlbenuºe,

1 pahar de 200 gr.ulei,

22 linguriþe de zahãr,

drojdie de 50 ban,

1/2 lapte dulce.

coaja de la o lamaie rasa, vanilie.


Mod de preparare
Se dizolva drojdia in 1/2 lapte caldut cu 3 lingurite de zahar si putina faina (pentru maia). Apoi se framinta bine aluatul, iar dupa ce a dospit se intinde pe masa pentru umplere cu nuca, mac, rahat, stafide, etc...



Pofta Buna !


Retete Culinare Relevante
» Cozonac - (complexitate ridicata)
» Aluatul de cozonac (briose) - 25 min (complexitate redusa)
» Cozonac moldovenesc - (complexitate ridicata)
» Cozonac pastorelian - n/a (complexitate redusa)
» Cozonac de la bunica mea - ? (complexitate medie)
» Cozonac "trandafir" cu lapte si lamiie - 3 h (complexitate ridicata)
» Cozonac usor si bun - 35 min (complexitate medie)
» Cozonac "trandafir" I - (complexitate ridicata)
» Papricas ardelenesc de pui - 45 min (complexitate redusa)
» Cozonac la tava cu visine si crema - 1 h50 min (complexitate medie)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Se curata telina si ceapa, se spala si se pun la fiert, fie in apa, fie in
    zeama de carne. Se lasa sa fiarba 30 de minute, dupa care se adauga
    cartofii, curatati si spalati. Cind legumele au fiert, se strecoara supa
    in alt vas, se trec legumele prin sita, se subtiaza cu laptele si cu zeama
    in care au fiert, se sareaza, se adauga untul si se lasa sa fiarba, pe foc Timp de preparare: n/a (complexitate redusa)