Retete Culinare » Dulciuri diverse
COZONAC ARDELENESC
Timp de preparare
max. 3 ore (complexitate medie)
Ingrediente
1 kg fãinã,

4 gãlbenuºe,

1 pahar de 200 gr.ulei,

22 linguriþe de zahãr,

drojdie de 50 ban,

1/2 lapte dulce.

coaja de la o lamaie rasa, vanilie.


Mod de preparare
Se dizolva drojdia in 1/2 lapte caldut cu 3 lingurite de zahar si putina faina (pentru maia). Apoi se framinta bine aluatul, iar dupa ce a dospit se intinde pe masa pentru umplere cu nuca, mac, rahat, stafide, etc...



Pofta Buna !


Retete Culinare Relevante
» Papricas ardelenesc de pui - 45 min (complexitate redusa)
» Cozonac trandafir - 1 h40 min (complexitate medie)
» Brinzoaice (aluat pentru cozonac) - 2 ore (complexitate medie)
» Cozonac de malai - 20 min (complexitate redusa)
» Cozonac pastorelian - n/a (complexitate redusa)
» Cozonac cu nuca Dobre - 3 h (complexitate ridicata)
» Cozonac "trandafir" cu vanilie si nuci - 3 h15 min (complexitate ridicata)
» COZONAC ARDELENESC - max. 3 ore (complexitate medie)
» Cozonac de la bunica mea - ? (complexitate medie)
» Budinca de cozonac - 45 min (complexitate redusa)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Se toaca ceapa si se caleste usor in unt. Se adauga rosiile taiate felii, putina apa si se fierb impreuna 10-15 minute, dupa care se ia oala deoparte si se trece amestecul prin sita. Separat se fierbe orezul in apa si cind este gata se scurge si se amesteca cu supa pasata. Se potriveste de sare si piper, se mai fierbe putin, se pune verdeata si se ia vasul de pe foc.
    Cind se serveste, se poate ...
    Timp de preparare: 1 h (complexitate medie)

Ultimele cautari