Retete Culinare » Dulciuri diverse
COZONAC ARDELENESC
Timp de preparare
max. 3 ore (complexitate medie)
Ingrediente
1 kg fãinã,

4 gãlbenuºe,

1 pahar de 200 gr.ulei,

22 linguriþe de zahãr,

drojdie de 50 ban,

1/2 lapte dulce.

coaja de la o lamaie rasa, vanilie.


Mod de preparare
Se dizolva drojdia in 1/2 lapte caldut cu 3 lingurite de zahar si putina faina (pentru maia). Apoi se framinta bine aluatul, iar dupa ce a dospit se intinde pe masa pentru umplere cu nuca, mac, rahat, stafide, etc...



Pofta Buna !


Retete Culinare Relevante
» Cozonac (pască) cu brnză de vaci - (complexitate ridicata)
» Cozonac "trandafir" cu lapte si lamiie - 3 h (complexitate ridicata)
» Brinzoaice (aluat pentru cozonac) - 2 ore (complexitate medie)
» Cozonac cu stafide - (complexitate ridicata)
» Aluatul de cozonac (briose) - 25 min (complexitate redusa)
» Cozonac moldovenesc - (complexitate ridicata)
» Cozonac Dana - n/a (complexitate redusa)
» COZONAC ARDELENESC - max. 3 ore (complexitate medie)
» Baigli - cozonac cu nuca - 25 min (complexitate redusa)
» Cozonac de la bunica mea - ? (complexitate medie)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Faina si untul sau untdelemnul se infierbinta intr-o cratita un minut la foc mic, se sting cu supa fierbinte, adaugata in 2-3 rinduri, amestecind bine pina se desfac cocoloasele si la urmp se toarna vinul. Se lasa sa fiarba 2-3 clocote ca sa se lege, apoi cratita se ia de pe foc. Galbenusurile se freaca cu smintina si, facultativ, se pune o lingurita cu mustar; totul se amesteca cu sosul fierbinte...
    Timp de preparare: 30 min (complexitate medie)

Ultimele cautari