Retete Culinare » Dulciuri diverse
COZONAC ARDELENESC
Timp de preparare
max. 3 ore (complexitate medie)
Ingrediente
1 kg fãinã,

4 gãlbenuºe,

1 pahar de 200 gr.ulei,

22 linguriþe de zahãr,

drojdie de 50 ban,

1/2 lapte dulce.

coaja de la o lamaie rasa, vanilie.


Mod de preparare
Se dizolva drojdia in 1/2 lapte caldut cu 3 lingurite de zahar si putina faina (pentru maia). Apoi se framinta bine aluatul, iar dupa ce a dospit se intinde pe masa pentru umplere cu nuca, mac, rahat, stafide, etc...



Pofta Buna !


Retete Culinare Relevante
» Cozonac simplu cu nuca sau cu mac - 3 h (complexitate ridicata)
» Cozonac neframantat - (complexitate redusa)
» Cozonac de malai - 20 min (complexitate redusa)
» Bors ardelenesc - 45 min (complexitate redusa)
» Cozonac pastorelian - n/a (complexitate redusa)
» Cozonac "trandafir" I - (complexitate ridicata)
» Cozonac "trandafir" cu rom si vanilie - 2 h40 min (complexitate ridicata)
» Brinzoaice (aluat pentru cozonac) - 2 ore (complexitate medie)
» Cozonac trandafir - 1 h40 min (complexitate medie)
» cozonac ardelenesc - 30 minute (complexitate redusa)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Se fierb macaroanele in apa cu sare si un pic de ulei sa nu se lege. Se lasa in apa rece 15 minute si se scurg. Se taie feliute subtiri carnatii sau sunculita. Se rade branza sau cascavalul pe razatoarea mica. Se unge o tava sau un vas yena cu un pic de ulei si se pune un rand de macaroane, un rand de carnati sau sunca, un rand de branza rasa si doua - trei linguri de smantana presarata. Se pun to...
    Timp de preparare: 1 ora (complexitate redusa)

Ultimele cautari