Retete Culinare » Dulciuri diverse
COZONAC ARDELENESC
Timp de preparare
max. 3 ore (complexitate medie)
Ingrediente
1 kg fãinã,

4 gãlbenuºe,

1 pahar de 200 gr.ulei,

22 linguriþe de zahãr,

drojdie de 50 ban,

1/2 lapte dulce.

coaja de la o lamaie rasa, vanilie.


Mod de preparare
Se dizolva drojdia in 1/2 lapte caldut cu 3 lingurite de zahar si putina faina (pentru maia). Apoi se framinta bine aluatul, iar dupa ce a dospit se intinde pe masa pentru umplere cu nuca, mac, rahat, stafide, etc...



Pofta Buna !


Retete Culinare Relevante
» Cozonac trandafir - 1 h40 min (complexitate medie)
» Cozonac pastorelian - n/a (complexitate redusa)
» Cozonac simplu cu nuca sau cu mac - 3 h (complexitate ridicata)
» Cozonac Dana - n/a (complexitate redusa)
» Bors ardelenesc - 45 min (complexitate redusa)
» Budinca de cozonac cu mere - (complexitate redusa)
» Cozonac de la bunica mea - ? (complexitate medie)
» Aluatul de cozonac (briose) - 25 min (complexitate redusa)
» Cozonac de malai - 20 min (complexitate redusa)
» Budinca de cozonac - 45 min (complexitate redusa)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Spalati bine spanacul, rupeti-i coditele si tineti-l 3 minute in apa clocotita cu sare. Scurgeti-l, presati-l intre palme si tocati-l - mai mare - cu un cutit. Lasati-l sa se inabuse putin in 50 g de unt (fara capac), dupa care sa fiarba, incet, circa 10 minute, amestecand intruna. Gustati-l de sare si piper si rasturnati-l in 4 forme mici.
    Preparati sosul: Puneti laptele sa fiarba intr-o c...
    Timp de preparare: 25 min (complexitate redusa)

Ultimele cautari