Retete Culinare » Dulciuri diverse
COZONAC ARDELENESC
Timp de preparare
max. 3 ore (complexitate medie)
Ingrediente
1 kg fãinã,

4 gãlbenuºe,

1 pahar de 200 gr.ulei,

22 linguriþe de zahãr,

drojdie de 50 ban,

1/2 lapte dulce.

coaja de la o lamaie rasa, vanilie.


Mod de preparare
Se dizolva drojdia in 1/2 lapte caldut cu 3 lingurite de zahar si putina faina (pentru maia). Apoi se framinta bine aluatul, iar dupa ce a dospit se intinde pe masa pentru umplere cu nuca, mac, rahat, stafide, etc...



Pofta Buna !


Retete Culinare Relevante
» Cozonac pastorelian - n/a (complexitate redusa)
» Baigli - cozonac cu nuca - 25 min (complexitate redusa)
» Cozonac simplu cu nuca sau cu mac - 3 h (complexitate ridicata)
» Cozonac cu stafide - (complexitate ridicata)
» Cozonac "trandafir" cu rom si vanilie - 2 h40 min (complexitate ridicata)
» Cozonac Dana - n/a (complexitate redusa)
» Cozonac "trandafir" cu vanilie si nuci - 3 h15 min (complexitate ridicata)
» COZONAC ARDELENESC - max. 3 ore (complexitate medie)
» Cozonac "trandafir" I - (complexitate ridicata)
» Aluatul de cozonac (briose) - 25 min (complexitate redusa)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Se prepara in doua feluri: cu rosii sau fara rosii. Se inabusa ceapa in grasime, se adauga usturoiul taiat fin, faina si se stinge cu apa sau zeama de oase fierbinte. Cine doreste adauga bulion sau zeama de rosii. Se poate prepara fara ceapa.
    ...
    Timp de preparare: 45 min (complexitate redusa)