Retete Culinare » Dulciuri diverse
COZONAC ARDELENESC
Timp de preparare
max. 3 ore (complexitate medie)
Ingrediente
1 kg fãinã,

4 gãlbenuºe,

1 pahar de 200 gr.ulei,

22 linguriþe de zahãr,

drojdie de 50 ban,

1/2 lapte dulce.

coaja de la o lamaie rasa, vanilie.


Mod de preparare
Se dizolva drojdia in 1/2 lapte caldut cu 3 lingurite de zahar si putina faina (pentru maia). Apoi se framinta bine aluatul, iar dupa ce a dospit se intinde pe masa pentru umplere cu nuca, mac, rahat, stafide, etc...



Pofta Buna !


Retete Culinare Relevante
» Cozonac - (complexitate ridicata)
» Cozonac moldovenesc - (complexitate ridicata)
» Cozonac trandafir - 1 h40 min (complexitate medie)
» Cozonac (pască) cu brnză de vaci - (complexitate ridicata)
» Baigli - cozonac cu nuca - 25 min (complexitate redusa)
» Aluatul de cozonac (briose) - 25 min (complexitate redusa)
» Cozonac cu stafide - (complexitate ridicata)
» Cozonac "trandafir" I - (complexitate ridicata)
» COZONAC ARDELENESC - max. 3 ore (complexitate medie)
» Cozonac Dana - n/a (complexitate redusa)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Spalati si curatati fructele si puneti jumatate din ele in 6 pahare inalte (pe fund). Adaugati inghetata de fistic, apoi restul de fructe si terminati cu inghetata de vanilie. Peste ultimul strat de fructe presarati fisticul (nesarat) zdrobit....
    Timp de preparare: 20 min (complexitate redusa)