Retete Culinare » Dulciuri diverse
COZONAC ARDELENESC
Timp de preparare
max. 3 ore (complexitate medie)
Ingrediente
1 kg fãinã,

4 gãlbenuºe,

1 pahar de 200 gr.ulei,

22 linguriþe de zahãr,

drojdie de 50 ban,

1/2 lapte dulce.

coaja de la o lamaie rasa, vanilie.


Mod de preparare
Se dizolva drojdia in 1/2 lapte caldut cu 3 lingurite de zahar si putina faina (pentru maia). Apoi se framinta bine aluatul, iar dupa ce a dospit se intinde pe masa pentru umplere cu nuca, mac, rahat, stafide, etc...



Pofta Buna !


Retete Culinare Relevante
» Papricas ardelenesc de pui - 45 min (complexitate redusa)
» Cozonac de la bunica mea - ? (complexitate medie)
» COZONAC ARDELENESC - max. 3 ore (complexitate medie)
» Budinca de cozonac cu mere - (complexitate redusa)
» Cozonac "trandafir" cu vanilie si nuci - 3 h15 min (complexitate ridicata)
» Cozonac cu stafide - (complexitate ridicata)
» cozonac ardelenesc - 30 minute (complexitate redusa)
» Cozonac "trandafir" cu rom si vanilie - 2 h40 min (complexitate ridicata)
» Cozonac trandafir - 1 h40 min (complexitate medie)
» Cozonac pastorelian - n/a (complexitate redusa)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Se pune osul la fiert in apa rece, cand este gata se pune tarhon si orezul. Separat, se freaca oul cu cele 2 linguri de faina si se toarna peste ele o canuta de lapte. Se toarna aceasta compozitie in ciorba, cand toate ingrediantele sunt fierte, lasand inca 10 min sa clocoteasca. Se serveste cu ardei iute.
    Pofta buna!...
    Timp de preparare: 1 ora (complexitate medie)