Retete Culinare » Dulciuri diverse
COZONAC ARDELENESC
Timp de preparare
max. 3 ore (complexitate medie)
Ingrediente
1 kg fãinã,

4 gãlbenuºe,

1 pahar de 200 gr.ulei,

22 linguriþe de zahãr,

drojdie de 50 ban,

1/2 lapte dulce.

coaja de la o lamaie rasa, vanilie.


Mod de preparare
Se dizolva drojdia in 1/2 lapte caldut cu 3 lingurite de zahar si putina faina (pentru maia). Apoi se framinta bine aluatul, iar dupa ce a dospit se intinde pe masa pentru umplere cu nuca, mac, rahat, stafide, etc...



Pofta Buna !


Retete Culinare Relevante
» Brinzoaice (aluat pentru cozonac) - 2 ore (complexitate medie)
» Cozonac simplu cu nuca sau cu mac - 3 h (complexitate ridicata)
» Cozonac cu nuca Dobre - 3 h (complexitate ridicata)
» Budinca de cozonac cu mere - (complexitate redusa)
» Cozonac neframantat - (complexitate redusa)
» Cozonac la tava cu visine si crema - 1 h50 min (complexitate medie)
» Papricas ardelenesc de pui - 45 min (complexitate redusa)
» Aluatul de cozonac (briose) - 25 min (complexitate redusa)
» COZONAC ARDELENESC - max. 3 ore (complexitate medie)
» Cozonac "trandafir" I - (complexitate ridicata)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Pasarea se curata, se trece prin flacara, se portioneaza, se spala, se scurge, se sareaza si se condimenteaza, apoi se inabusa in ulei cu adaos de putina apa. Cand este bine inabusita se scoate in alt vas. In sosul format se inabusa ceapa si ardeiul care au fost curatate si taiate marunt. In timpul inabusirii se adauga boiaua de ardei, pasta de tomate dizolvata in apa, piperul si putina apa pentru...
    Timp de preparare: (complexitate medie)

Ultimele cautari