Retete Culinare » Dulciuri diverse
COZONAC ARDELENESC
Timp de preparare
max. 3 ore (complexitate medie)
Ingrediente
1 kg fãinã,

4 gãlbenuºe,

1 pahar de 200 gr.ulei,

22 linguriþe de zahãr,

drojdie de 50 ban,

1/2 lapte dulce.

coaja de la o lamaie rasa, vanilie.


Mod de preparare
Se dizolva drojdia in 1/2 lapte caldut cu 3 lingurite de zahar si putina faina (pentru maia). Apoi se framinta bine aluatul, iar dupa ce a dospit se intinde pe masa pentru umplere cu nuca, mac, rahat, stafide, etc...



Pofta Buna !


Retete Culinare Relevante
» Cozonac pastorelian - n/a (complexitate redusa)
» Papricas ardelenesc de pui - 45 min (complexitate redusa)
» Cozonac la tava cu visine si crema - 1 h50 min (complexitate medie)
» Aluatul de cozonac (briose) - 25 min (complexitate redusa)
» Cozonac de malai - 20 min (complexitate redusa)
» Cozonac usor si bun - 35 min (complexitate medie)
» Cozonac trandafir - 1 h40 min (complexitate medie)
» cozonac ardelenesc - 30 minute (complexitate redusa)
» Brinzoaice (aluat pentru cozonac) - 2 ore (complexitate medie)
» Cozonac cu nuca Dobre - 3 h (complexitate ridicata)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Se taie carnea in bucati potrivit de mari, se prajeste in untura pina incepe sa se rumeneasca, se adauga sare si apa calduta cit sa cuprinda carnea. Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperit, 1 ora, 1 1/2 ora. In acest timp se pregateste zarzavatul. Se curata, se spala si se taie bucati nu prea mari. Se asaza zarzavatul peste carne, se adauga rosiile curatate de pielite si seminte-taiate felii- verde...
    Timp de preparare: 2 h (complexitate redusa)

Ultimele cautari