Retete Culinare » Dulciuri diverse
COZONAC ARDELENESC
Timp de preparare
max. 3 ore (complexitate medie)
Ingrediente
1 kg fãinã,

4 gãlbenuºe,

1 pahar de 200 gr.ulei,

22 linguriþe de zahãr,

drojdie de 50 ban,

1/2 lapte dulce.

coaja de la o lamaie rasa, vanilie.


Mod de preparare
Se dizolva drojdia in 1/2 lapte caldut cu 3 lingurite de zahar si putina faina (pentru maia). Apoi se framinta bine aluatul, iar dupa ce a dospit se intinde pe masa pentru umplere cu nuca, mac, rahat, stafide, etc...



Pofta Buna !


Retete Culinare Relevante
» Cozonac "trandafir" cu vanilie si nuci - 3 h15 min (complexitate ridicata)
» COZONAC ARDELENESC - max. 3 ore (complexitate medie)
» Cozonac "trandafir" cu lapte si lamiie - 3 h (complexitate ridicata)
» Cozonac moldovenesc - (complexitate ridicata)
» Cozonac de malai - 20 min (complexitate redusa)
» Papricas ardelenesc de pui - 45 min (complexitate redusa)
» Cozonac "trandafir" I - (complexitate ridicata)
» Cozonac cu stafide - (complexitate ridicata)
» Budinca de cozonac - 45 min (complexitate redusa)
» Cozonac Dana - n/a (complexitate redusa)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Se spală receptaculii florali, se scurg şi se aseaza ntr-un vas cu puţin ulei.
    Morcovii fierţi se toacă mărunt şi se amestecă bine mazărea fiartă sau conservată, care a fost trecută printr-un jet de apă rece. Cu acest amestec se umplu receptaculii florali, iar printre ei se pune sare. Se adaugă suc de lămie, pu...
    Timp de preparare: (complexitate redusa)