Retete Culinare » Dulciuri diverse
COZONAC ARDELENESC
Timp de preparare
max. 3 ore (complexitate medie)
Ingrediente
1 kg fãinã,

4 gãlbenuºe,

1 pahar de 200 gr.ulei,

22 linguriþe de zahãr,

drojdie de 50 ban,

1/2 lapte dulce.

coaja de la o lamaie rasa, vanilie.


Mod de preparare
Se dizolva drojdia in 1/2 lapte caldut cu 3 lingurite de zahar si putina faina (pentru maia). Apoi se framinta bine aluatul, iar dupa ce a dospit se intinde pe masa pentru umplere cu nuca, mac, rahat, stafide, etc...



Pofta Buna !


Retete Culinare Relevante
» Cozonac de la bunica mea - ? (complexitate medie)
» Cozonac la tava cu visine si crema - 1 h50 min (complexitate medie)
» Budinca de cozonac cu mere - (complexitate redusa)
» Cozonac "trandafir" cu lapte si lamiie - 3 h (complexitate ridicata)
» Bors ardelenesc - 45 min (complexitate redusa)
» Cozonac neframantat - (complexitate redusa)
» Cozonac (pască) cu brnză de vaci - (complexitate ridicata)
» Cozonac usor si bun - 35 min (complexitate medie)
» Baigli - cozonac cu nuca - 25 min (complexitate redusa)
» COZONAC ARDELENESC - max. 3 ore (complexitate medie)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Se prepara un foietaj, din aluatul obtinut se intinde, pe planseta pudrata cu faina, o foaie cu grosimea de cca 1 cm care se asaza in tava stropita cu apa. Se unge cu ou la suprafata, se presara cu sare si se taie suvite cu lungimea de 10 cm si latimea de 2 cm. Se coc la o temperatura ridicata, la inceput. Se pot presara si cu cascaval ras sau chimen, dupa ce au fost date cu ou, inainte de a fi in...
    Timp de preparare: (complexitate medie)

Ultimele cautari