Retete Culinare » Dulciuri diverse
COZONAC ARDELENESC
Timp de preparare
max. 3 ore (complexitate medie)
Ingrediente
1 kg fãinã,

4 gãlbenuºe,

1 pahar de 200 gr.ulei,

22 linguriþe de zahãr,

drojdie de 50 ban,

1/2 lapte dulce.

coaja de la o lamaie rasa, vanilie.


Mod de preparare
Se dizolva drojdia in 1/2 lapte caldut cu 3 lingurite de zahar si putina faina (pentru maia). Apoi se framinta bine aluatul, iar dupa ce a dospit se intinde pe masa pentru umplere cu nuca, mac, rahat, stafide, etc...



Pofta Buna !


Retete Culinare Relevante
» Budinca de cozonac - 45 min (complexitate redusa)
» Cozonac "trandafir" cu lapte si lamiie - 3 h (complexitate ridicata)
» Cozonac trandafir - 1 h40 min (complexitate medie)
» Cozonac pastorelian - n/a (complexitate redusa)
» COZONAC ARDELENESC - max. 3 ore (complexitate medie)
» Cozonac (pască) cu brnză de vaci - (complexitate ridicata)
» Cozonac moldovenesc - (complexitate ridicata)
» Cozonac de malai - 20 min (complexitate redusa)
» Cozonac "trandafir" cu rom si vanilie - 2 h40 min (complexitate ridicata)
» Baigli - cozonac cu nuca - 25 min (complexitate redusa)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Se fierb pastele. Se amesteca cu smantana.
    Se pun intr un vas pt cuptor
    Se asaza feliute subtiri de bacon deasupra.
    Peste se pune o felie destul de groasa de feta care sa acopere perfect tot continutul si ardeiul deasupra.
    Se pune la cuptor, sau la micronude pt 20 de minute
    Pofta buna!...
    Timp de preparare: (complexitate medie)