Retete Culinare » Dulciuri diverse
COZONAC ARDELENESC
Timp de preparare
max. 3 ore (complexitate medie)
Ingrediente
1 kg fãinã,

4 gãlbenuºe,

1 pahar de 200 gr.ulei,

22 linguriþe de zahãr,

drojdie de 50 ban,

1/2 lapte dulce.

coaja de la o lamaie rasa, vanilie.


Mod de preparare
Se dizolva drojdia in 1/2 lapte caldut cu 3 lingurite de zahar si putina faina (pentru maia). Apoi se framinta bine aluatul, iar dupa ce a dospit se intinde pe masa pentru umplere cu nuca, mac, rahat, stafide, etc...



Pofta Buna !


Retete Culinare Relevante
» Aluatul de cozonac (briose) - 25 min (complexitate redusa)
» Cozonac Dana - n/a (complexitate redusa)
» Cozonac simplu cu nuca sau cu mac - 3 h (complexitate ridicata)
» Cozonac cu nuca Dobre - 3 h (complexitate ridicata)
» Cozonac trandafir - 1 h40 min (complexitate medie)
» Cozonac de malai - 20 min (complexitate redusa)
» Cozonac (pască) cu brnză de vaci - (complexitate ridicata)
» Cozonac pastorelian - n/a (complexitate redusa)
» Cozonac - (complexitate ridicata)
» Cozonac "trandafir" I - (complexitate ridicata)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Intr-un vas curat, se pregateste un sirop obisnuit din apa si zahar. Dupa 10 minute de clocote mici, se adauga coaja de la lamiie taiata in bucati mici, se ia siropul de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se pune in sirop sucul lamiilor bine stoarse, se omogenizeaza, se toarna amestecul in cupe si se pune la congelator.
    Cind se serveste inghetata, se poate decora cu felii subtiri de lamiie...
    Timp de preparare: 45 min (complexitate redusa)

Ultimele cautari