Retete Culinare » Dulciuri diverse
COZONAC ARDELENESC
Timp de preparare
max. 3 ore (complexitate medie)
Ingrediente
1 kg fãinã,

4 gãlbenuºe,

1 pahar de 200 gr.ulei,

22 linguriþe de zahãr,

drojdie de 50 ban,

1/2 lapte dulce.

coaja de la o lamaie rasa, vanilie.


Mod de preparare
Se dizolva drojdia in 1/2 lapte caldut cu 3 lingurite de zahar si putina faina (pentru maia). Apoi se framinta bine aluatul, iar dupa ce a dospit se intinde pe masa pentru umplere cu nuca, mac, rahat, stafide, etc...



Pofta Buna !


Retete Culinare Relevante
» Papricas ardelenesc de pui - 45 min (complexitate redusa)
» Cozonac usor si bun - 35 min (complexitate medie)
» Bors ardelenesc - 45 min (complexitate redusa)
» Cozonac "trandafir" cu lapte si lamiie - 3 h (complexitate ridicata)
» Cozonac cu nuca Dobre - 3 h (complexitate ridicata)
» Cozonac "trandafir" cu vanilie si nuci - 3 h15 min (complexitate ridicata)
» Cozonac de malai - 20 min (complexitate redusa)
» Cozonac - (complexitate ridicata)
» Brinzoaice (aluat pentru cozonac) - 2 ore (complexitate medie)
» Cozonac Dana - n/a (complexitate redusa)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Ciolanul se pune la fiert in 4-5l de apa impreuna cu telina si pastarnacul. Fasolea se fierbe separat in 2-3 ape.
    Se caleste ceapa taiata marunt, apoi se adauga o lingurita de boia dulce si morcovii taiati rondele si se calesc in continuare aproximativ 5 min la foc potrivit, dupa care pune peste ciolan.
    Dupa ce fasolea s-a fiert se impreuneaza cu ciorba de la ciolan, se adauga bulion...
    Timp de preparare: 1 ora 1/2 (complexitate medie)