Retete Culinare » Dulciuri diverse
COZONAC ARDELENESC
Timp de preparare
max. 3 ore (complexitate medie)
Ingrediente
1 kg fãinã,

4 gãlbenuºe,

1 pahar de 200 gr.ulei,

22 linguriþe de zahãr,

drojdie de 50 ban,

1/2 lapte dulce.

coaja de la o lamaie rasa, vanilie.


Mod de preparare
Se dizolva drojdia in 1/2 lapte caldut cu 3 lingurite de zahar si putina faina (pentru maia). Apoi se framinta bine aluatul, iar dupa ce a dospit se intinde pe masa pentru umplere cu nuca, mac, rahat, stafide, etc...



Pofta Buna !


Retete Culinare Relevante
» Budinca de cozonac cu mere - (complexitate redusa)
» Baigli - cozonac cu nuca - 25 min (complexitate redusa)
» Brinzoaice (aluat pentru cozonac) - 2 ore (complexitate medie)
» Cozonac neframantat - (complexitate redusa)
» Cozonac pastorelian - n/a (complexitate redusa)
» Budinca de cozonac - 45 min (complexitate redusa)
» Bors ardelenesc - 45 min (complexitate redusa)
» Cozonac "trandafir" cu rom si vanilie - 2 h40 min (complexitate ridicata)
» Cozonac "trandafir" I - (complexitate ridicata)
» Cozonac usor si bun - 35 min (complexitate medie)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Se spala puii, se zvanta si se taie in 4 sau 8. Se amesteca condimentele cu uleiul si mierea si se ung bine bucatile de pui. Se pun in tava, se baga la cuptorul incins (250ˇC) si se prajesc circa 40 de minute.

    Se prepara sosul, amestecandu-se pasta de ardei, uleiul, otetul si ardeiul iute taiat marunt. Se gusta de sare si de piper, si se serveste cu puiul prajit. Se poate cons...
    Timp de preparare: (complexitate redusa)

Ultimele cautari