Retete Culinare » Dulciuri diverse
COZONAC ARDELENESC
Timp de preparare
max. 3 ore (complexitate medie)
Ingrediente
1 kg fãinã,

4 gãlbenuºe,

1 pahar de 200 gr.ulei,

22 linguriþe de zahãr,

drojdie de 50 ban,

1/2 lapte dulce.

coaja de la o lamaie rasa, vanilie.


Mod de preparare
Se dizolva drojdia in 1/2 lapte caldut cu 3 lingurite de zahar si putina faina (pentru maia). Apoi se framinta bine aluatul, iar dupa ce a dospit se intinde pe masa pentru umplere cu nuca, mac, rahat, stafide, etc...



Pofta Buna !


Retete Culinare Relevante
» Cozonac Dana - n/a (complexitate redusa)
» Cozonac "trandafir" cu lapte si lamiie - 3 h (complexitate ridicata)
» Cozonac la tava cu visine si crema - 1 h50 min (complexitate medie)
» Cozonac neframantat - (complexitate redusa)
» Bors ardelenesc - 45 min (complexitate redusa)
» Aluatul de cozonac (briose) - 25 min (complexitate redusa)
» Cozonac "trandafir" cu rom si vanilie - 2 h40 min (complexitate ridicata)
» Cozonac moldovenesc - (complexitate ridicata)
» Cozonac usor si bun - 35 min (complexitate medie)
» Cozonac trandafir - 1 h40 min (complexitate medie)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Morcovul, patrunjelul si telina curatate, spalate si taiate fideluta sau date pe razatoare impreuna cu ceapa curatate si taiate marunt, se pun la fiert in apa rece. Cind sint aproape fierte, se adauga cartofii curatati si taiati cuburi. Loboda se curata, se spala, se taie dupa dorinta (mai mare sau mai marunta), se pune in oala, se mai da citeva clocote si se sareaza dupa gust. Se adauga borsul fi...
    Timp de preparare: 1 h (complexitate redusa)

Ultimele cautari