Retete Culinare » Dulciuri diverse
COZONAC ARDELENESC
Timp de preparare
max. 3 ore (complexitate medie)
Ingrediente
1 kg fãinã,

4 gãlbenuºe,

1 pahar de 200 gr.ulei,

22 linguriþe de zahãr,

drojdie de 50 ban,

1/2 lapte dulce.

coaja de la o lamaie rasa, vanilie.


Mod de preparare
Se dizolva drojdia in 1/2 lapte caldut cu 3 lingurite de zahar si putina faina (pentru maia). Apoi se framinta bine aluatul, iar dupa ce a dospit se intinde pe masa pentru umplere cu nuca, mac, rahat, stafide, etc...



Pofta Buna !


Retete Culinare Relevante
» Cozonac - (complexitate ridicata)
» Cozonac (pască) cu brnză de vaci - (complexitate ridicata)
» Cozonac "trandafir" cu lapte si lamiie - 3 h (complexitate ridicata)
» Cozonac Dana - n/a (complexitate redusa)
» Aluatul de cozonac (briose) - 25 min (complexitate redusa)
» Cozonac "trandafir" cu rom si vanilie - 2 h40 min (complexitate ridicata)
» Papricas ardelenesc de pui - 45 min (complexitate redusa)
» Cozonac simplu cu nuca sau cu mac - 3 h (complexitate ridicata)
» Budinca de cozonac cu mere - (complexitate redusa)
» Cozonac de malai - 20 min (complexitate redusa)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Se desface conopida buchetele, se fierbe, se lasa sa se scurga si se baga sub un jet de apa rece. Rosiile se maruntesc in mixer impreuna cu bulionul si se trec apoi printr-o sita pentru indepartarea semintelor. Se-ncinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa tocata, pana ce se-nmoaie. Se adauga rosiile pasate, maslinele, caperele si zaharul si se pun la foc mic sa se-nfierbante. Conopida fiarta...
    Timp de preparare: 25 min (complexitate redusa)

Ultimele cautari