Retete Culinare » Dulciuri diverse
COZONAC ARDELENESC
Timp de preparare
max. 3 ore (complexitate medie)
Ingrediente
1 kg fãinã,

4 gãlbenuºe,

1 pahar de 200 gr.ulei,

22 linguriþe de zahãr,

drojdie de 50 ban,

1/2 lapte dulce.

coaja de la o lamaie rasa, vanilie.


Mod de preparare
Se dizolva drojdia in 1/2 lapte caldut cu 3 lingurite de zahar si putina faina (pentru maia). Apoi se framinta bine aluatul, iar dupa ce a dospit se intinde pe masa pentru umplere cu nuca, mac, rahat, stafide, etc...



Pofta Buna !


Retete Culinare Relevante
» cozonac ardelenesc - 30 minute (complexitate redusa)
» Cozonac "trandafir" cu lapte si lamiie - 3 h (complexitate ridicata)
» Cozonac Dana - n/a (complexitate redusa)
» Budinca de cozonac cu mere - (complexitate redusa)
» Baigli - cozonac cu nuca - 25 min (complexitate redusa)
» Cozonac usor si bun - 35 min (complexitate medie)
» Cozonac pastorelian - n/a (complexitate redusa)
» Cozonac neframantat - (complexitate redusa)
» Cozonac "trandafir" I - (complexitate ridicata)
» Cozonac de la bunica mea - ? (complexitate medie)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Se curata ceapa si se taie foarte fin, iar coditele de ceapa verde - rondele. Macrourile curatate de pielita si de oase se faramiteaza cu mana intr-un castron. Se adauga untul moale, zeama de lamaie, otetul, ceapa taiata, jumatate din rondelele de ceapa verde si piperul. Se amesteca compozitia cu furculita pana devine omogena, dupa care se incorporeaza usor frisca. Se presara cu restul de ceapa ve...
    Timp de preparare: 20 (complexitate redusa)

Ultimele cautari