Retete Culinare » Dulciuri diverse
COZONAC ARDELENESC
Timp de preparare
max. 3 ore (complexitate medie)
Ingrediente
1 kg fãinã,

4 gãlbenuºe,

1 pahar de 200 gr.ulei,

22 linguriþe de zahãr,

drojdie de 50 ban,

1/2 lapte dulce.

coaja de la o lamaie rasa, vanilie.


Mod de preparare
Se dizolva drojdia in 1/2 lapte caldut cu 3 lingurite de zahar si putina faina (pentru maia). Apoi se framinta bine aluatul, iar dupa ce a dospit se intinde pe masa pentru umplere cu nuca, mac, rahat, stafide, etc...



Pofta Buna !


Retete Culinare Relevante
» Bors ardelenesc - 45 min (complexitate redusa)
» Papricas ardelenesc de pui - 45 min (complexitate redusa)
» Cozonac Dana - n/a (complexitate redusa)
» Cozonac cu stafide - (complexitate ridicata)
» Cozonac "trandafir" I - (complexitate ridicata)
» Cozonac pastorelian - n/a (complexitate redusa)
» Cozonac - (complexitate ridicata)
» Budinca de cozonac cu mere - (complexitate redusa)
» Aluatul de cozonac (briose) - 25 min (complexitate redusa)
» Cozonac (pască) cu brnză de vaci - (complexitate ridicata)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Se prajeste intr-o cratita muschiul intreg in grasime, cu sare si piper. Se adauga ceapa taiata subtire, faina si se amesteca bine. Se stinge cu un pahar de vin, se adauga o foaie de dafin si citeva boabe de piper. Se face focul mic si se prajeste incet. Ca sa fie mai picant se pot adauga in sos 2-3 catei de usturoi taiati marunt.
    Ca garnitura se serveste pireu de cartofi si salata de sezon...
    Timp de preparare: 1 h15 min (complexitate redusa)