Retete Culinare » Dulciuri diverse
COZONAC ARDELENESC
Timp de preparare
max. 3 ore (complexitate medie)
Ingrediente
1 kg fãinã,

4 gãlbenuºe,

1 pahar de 200 gr.ulei,

22 linguriþe de zahãr,

drojdie de 50 ban,

1/2 lapte dulce.

coaja de la o lamaie rasa, vanilie.


Mod de preparare
Se dizolva drojdia in 1/2 lapte caldut cu 3 lingurite de zahar si putina faina (pentru maia). Apoi se framinta bine aluatul, iar dupa ce a dospit se intinde pe masa pentru umplere cu nuca, mac, rahat, stafide, etc...



Pofta Buna !


Retete Culinare Relevante
» Cozonac de malai - 20 min (complexitate redusa)
» Bors ardelenesc - 45 min (complexitate redusa)
» Cozonac "trandafir" cu lapte si lamiie - 3 h (complexitate ridicata)
» Cozonac moldovenesc - (complexitate ridicata)
» Cozonac neframantat - (complexitate redusa)
» Cozonac - (complexitate ridicata)
» Cozonac "trandafir" I - (complexitate ridicata)
» Cozonac (pască) cu brnză de vaci - (complexitate ridicata)
» Cozonac de la bunica mea - ? (complexitate medie)
» Cozonac "trandafir" cu rom si vanilie - 2 h40 min (complexitate ridicata)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Se prepara aluatul si se lasa sa se odihneasca 10 minute, apoi se intind foi subtiri de 1/2cm. Se framinta telemeaua cu untul, faina, ouale, laptele si sarea.
    Se intinde foaia si se taie patrate de dimensiune potrivita, se umplu cu brinza si se dau la cuptor, care a fost inainte incins. Se lasa pina se rumenesc usor.
    ...
    Timp de preparare: 1 h15 min (complexitate medie)

Ultimele cautari