Retete Culinare » Dulciuri diverse
COZONAC ARDELENESC
Timp de preparare
max. 3 ore (complexitate medie)
Ingrediente
1 kg fãinã,

4 gãlbenuºe,

1 pahar de 200 gr.ulei,

22 linguriþe de zahãr,

drojdie de 50 ban,

1/2 lapte dulce.

coaja de la o lamaie rasa, vanilie.


Mod de preparare
Se dizolva drojdia in 1/2 lapte caldut cu 3 lingurite de zahar si putina faina (pentru maia). Apoi se framinta bine aluatul, iar dupa ce a dospit se intinde pe masa pentru umplere cu nuca, mac, rahat, stafide, etc...



Pofta Buna !


Retete Culinare Relevante
» Cozonac cu stafide - (complexitate ridicata)
» Cozonac "trandafir" cu lapte si lamiie - 3 h (complexitate ridicata)
» Cozonac de la bunica mea - ? (complexitate medie)
» Cozonac Dana - n/a (complexitate redusa)
» Papricas ardelenesc de pui - 45 min (complexitate redusa)
» Bors ardelenesc - 45 min (complexitate redusa)
» Cozonac moldovenesc - (complexitate ridicata)
» cozonac ardelenesc - 30 minute (complexitate redusa)
» Cozonac trandafir - 1 h40 min (complexitate medie)
» COZONAC ARDELENESC - max. 3 ore (complexitate medie)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Pasarea se curata, se trece prin flacara, se portioneaza, se spala, se scurge, se sareaza si se inabusa in ulei cu adaos de apa. Cand este gata, se scoate, iar in sosul format se adauga pasta de tomate, dizolvata in apa, piperul macinat si faina dizolvata in apa rece. Sosul obtinut, se dilueaza cu apa si se amesteca componentele lasnd sa fiarba cca 30 minute. Cand este legat, sosul se strecoara p...
    Timp de preparare: (complexitate medie)

Ultimele cautari