Retete Culinare » Dulciuri diverse
COZONAC ARDELENESC
Timp de preparare
max. 3 ore (complexitate medie)
Ingrediente
1 kg fãinã,

4 gãlbenuºe,

1 pahar de 200 gr.ulei,

22 linguriþe de zahãr,

drojdie de 50 ban,

1/2 lapte dulce.

coaja de la o lamaie rasa, vanilie.


Mod de preparare
Se dizolva drojdia in 1/2 lapte caldut cu 3 lingurite de zahar si putina faina (pentru maia). Apoi se framinta bine aluatul, iar dupa ce a dospit se intinde pe masa pentru umplere cu nuca, mac, rahat, stafide, etc...



Pofta Buna !


Retete Culinare Relevante
» Cozonac cu nuca Dobre - 3 h (complexitate ridicata)
» Cozonac neframantat - (complexitate redusa)
» Cozonac - (complexitate ridicata)
» Cozonac "trandafir" cu vanilie si nuci - 3 h15 min (complexitate ridicata)
» Cozonac de la bunica mea - ? (complexitate medie)
» Cozonac "trandafir" cu lapte si lamiie - 3 h (complexitate ridicata)
» Cozonac trandafir - 1 h40 min (complexitate medie)
» Cozonac pastorelian - n/a (complexitate redusa)
» Baigli - cozonac cu nuca - 25 min (complexitate redusa)
» Papricas ardelenesc de pui - 45 min (complexitate redusa)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    Castravetii si ridichile se spala si se taie felii subtiri. Ceapa se taie marunt, solzisori. Salata verde se spala bine, se scurge si se taie fideluta. Se amesteca totul si se adauga uleiul, otetul, sarea si piperul dupa gust.
    ...
    Timp de preparare: 10 min (complexitate redusa)