Retete Culinare » Dulciuri diverse
COZONAC ARDELENESC
Timp de preparare
max. 3 ore (complexitate medie)
Ingrediente
1 kg fãinã,

4 gãlbenuºe,

1 pahar de 200 gr.ulei,

22 linguriþe de zahãr,

drojdie de 50 ban,

1/2 lapte dulce.

coaja de la o lamaie rasa, vanilie.


Mod de preparare
Se dizolva drojdia in 1/2 lapte caldut cu 3 lingurite de zahar si putina faina (pentru maia). Apoi se framinta bine aluatul, iar dupa ce a dospit se intinde pe masa pentru umplere cu nuca, mac, rahat, stafide, etc...



Pofta Buna !


Retete Culinare Relevante
» cozonac ardelenesc - 30 minute (complexitate redusa)
» Bors ardelenesc - 45 min (complexitate redusa)
» Brinzoaice (aluat pentru cozonac) - 2 ore (complexitate medie)
» Aluatul de cozonac (briose) - 25 min (complexitate redusa)
» Cozonac - (complexitate ridicata)
» Budinca de cozonac cu mere - (complexitate redusa)
» Cozonac la tava cu visine si crema - 1 h50 min (complexitate medie)
» Cozonac usor si bun - 35 min (complexitate medie)
» Cozonac "trandafir" cu vanilie si nuci - 3 h15 min (complexitate ridicata)
» Cozonac Dana - n/a (complexitate redusa)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    se bat ouale intregi cu zaharul
    se adauga coaja de lamaie
    se adauga sucul de lamaie
    se adauga untul
    totul se amesteca pe foc mic pana capata consistenta, cu o spatula de lemn si intr-o cratita de inox
    se lasa la racit si se adauga frisca dupa gust
    PS: SE POATE INLOCUI LAMAIA CU PORTOCALE
    PPS:SE POT BAGA BUCATI DE FRUCTE IN CREMA, DE EX BANANE...
    Timp de preparare: 40 min (complexitate redusa)