Retete Culinare » Dulciuri diverse
COZONAC ARDELENESC
Timp de preparare
max. 3 ore (complexitate medie)
Ingrediente
1 kg fãinã,

4 gãlbenuºe,

1 pahar de 200 gr.ulei,

22 linguriþe de zahãr,

drojdie de 50 ban,

1/2 lapte dulce.

coaja de la o lamaie rasa, vanilie.


Mod de preparare
Se dizolva drojdia in 1/2 lapte caldut cu 3 lingurite de zahar si putina faina (pentru maia). Apoi se framinta bine aluatul, iar dupa ce a dospit se intinde pe masa pentru umplere cu nuca, mac, rahat, stafide, etc...



Pofta Buna !


Retete Culinare Relevante
» Cozonac "trandafir" I - (complexitate ridicata)
» Papricas ardelenesc de pui - 45 min (complexitate redusa)
» Cozonac cu stafide - (complexitate ridicata)
» Cozonac "trandafir" cu vanilie si nuci - 3 h15 min (complexitate ridicata)
» Budinca de cozonac - 45 min (complexitate redusa)
» Cozonac "trandafir" cu rom si vanilie - 2 h40 min (complexitate ridicata)
» Cozonac - (complexitate ridicata)
» Cozonac (pască) cu brnză de vaci - (complexitate ridicata)
» Baigli - cozonac cu nuca - 25 min (complexitate redusa)
» Cozonac de la bunica mea - ? (complexitate medie)

Cauta Retete Culinare

Reteta Zilei

    1.cartofii se curta de coaja si se pun la fiertin apa cu sare, taiati in 4 , ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul/margarina, sare, piper(dupa gust).
    2.Intr-o tigaie/cratita se pune uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce sarea si piperul. Se ia de pe foc can...
    Timp de preparare: (complexitate medie)

Ultimele cautari